Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Más falvakban is a fiatalok...

Más falvakban is a fiatalok hivatalosan álláskeresők, FHT-n vannak évek óta, és fekete munkából jól élnek? Szép ház, fullos autó, mellyel egésznap kocsikáznak fel és alá?

Figyelt kérdés
A szülőfalumban így van. Kérdés, hogy irigy vagyok? Részben csak.

aug. 1. 15:54
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
95%
Csak azért nem vagy irigy teljesen, mert cigányok ezek a fiatalok:)
aug. 1. 17:48
 2/26 anonim ***** válasza:
51%

Milyen fekete unka? Építőipar?

Nálunk az van. Egy 25 éves srác most vett 8 millióért egy bmw-t. A senior vegyész szoszédom meg egy 20 éves fossal jár :D. Ilyen világban élünk, ahol a fizikai munkát jobban megfizetik.

aug. 1. 17:53
 3/26 anonim ***** válasza:
85%
Meg kellene érteni, hogy az hogy ki milyen kocsival jár az egyáltalán nem mutatja valaki vagyoni helyzetét. HA a gyereknek van egy közepesen működő vállalkozása, akkor simán járhat egy nyolcmilliós bmw-vel, mert kap rá hitelt. Anno amikor az első kocsimat vettem csak a mercedes jött szóba végül annyira jók voltak a fizetési kondicióik.
aug. 1. 17:57
 4/26 A kérdező kommentje:

Ezek az emberek regisztrált munkanélküliek. Onnan tudom, hogy az első munkahelyem önkormányzatban volt, listát kaptunk, munkaügyből hogy kik munkanélküliek, kiket tudunk közmunkára hívni.

Feketén mer még valaki dolgozni? Itt Pesten még egy fodrász is számlát ad. Meg a másik, hogy ők csak kocsikáznak fel és alá. Mikor dolgoznak fusiban?

aug. 1. 18:21
 5/26 anonim ***** válasza:
100%

Ez több kérdés. Nézzük egyesével:

- Nálunk a regisztrált munkanélküli max 6 hónapig marad az. Aztán kikerül a rendszerből. Azaz ők nemrég lettek hivatalosan munkanélküliek, aztán mennek vissza dolgozni szerintem.

- egyre több fekete munka van. A rendszer lényege, hogy ahol engedik ott sose fogják ellenőrizni, hogy valaki be van-e jelentve, így főleg az építőiparban a feketézés teljesen normális.

- Itt vidéken is sokan adnak számlát, de nagyon sokan nem, hiszen nincs értelme és minimális az ellenőrzés. Egy házhozjárós fodrász pesten sem ad számlát.

A számlázási fegyelem nagyon sokat romlott a gazdasági válság és a kata eltörlése miatt.

aug. 1. 18:25
 6/26 A kérdező kommentje:
8 millióért behozott fostalicska BMW-t lehet kapni. Ki a f@sznak kell? Teljesen új X6 BMW, Volvo XC90 teljesen új. Nem 8 milliós...
aug. 1. 18:27
 7/26 anonim ***** válasza:
100%
Hogy mikor és mit dolgoznak szerintem is rejtély. Pont, az amúgy kedves cigány szomszédom ilyen vállalkozó és tényleg megy neki a szekér. Viszont sose megy sehova, mindig otthon van. Valszeg az emberei dolgoznak, ő meg számláz.
aug. 1. 18:27
 8/26 anonim ***** válasza:
29%

#7 És? Irigyled? Csináld utána.

És ez szól mindenkinek. Ha ennyire hagyják hogy adót csaljanak, akkor csináld te is.

Én építőipari vállakozó vagyok és én is úgy csalok, ahogy tudok. Az anyagtól kezdve a munkásaim bejelentéséig. Senki le sem szarja. Cserébe szarrá keresem magam és a munkásaim is (főleg a szakik) diplomásokat megszégyenítő fizetést kapnak.

aug. 1. 18:33
 9/26 anonim ***** válasza:
mondom, hogy így van. ez ma a helyzet.
aug. 1. 18:36
 10/26 anonim ***** válasza:
100%

Igen, csak közben azokon a közszolgáltatásokon élősködsz, amit az alkalmazottak adójából tartanak fent. Mert jó duma az "úgyis lenyúlják az összes adót", csak azért így egy az egyben meg nem igaz. Használod az utakat, autópályákat, ha bajba kerülsz, te is ugyanúgy az állami mentőért, rendőrért és tűzoltóért fogsz kiáltani, állami kórházban fogják a koponyádat megműteni, vagy pl. onkológia is csak ott van, jártál iskolába és a gyerekeid is fognak, van áram, víz, gáz, ráadásul az alkalmazottak adójából kipótolt rezsicsökkentett áron. A tömegközlekedést is használod akár indirekt módon is, hiszen ha az általa elszállított többmillió ember mind autóba ülne, te meg sem tudnál mozdulni a dugótól.

Van az országnak katonasága, benne vagyunk nemzetközi szervezetekben.

Persze, szar korrupt rendszer...stb., na de láttuk pl. Ukrajnában, vagy bizonyos Dél-Amerikai országokban, hogy milyen az, mikor teljesen megszűnik a közszolgáltatás. Az alól nem tudnád kivonni magadat sehogy, ami akkor bekövetkezne. Márpedig te a közösbe semmit nem adsz be, csak csótány módjára élősködsz.

aug. 2. 00:13
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!