Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan tudok megtanulni a...

Hogyan tudok megtanulni a nulláról úgymond tőzsdézni?

Figyelt kérdés
Nem az érdekel hogy milyen butaság, mennyire hülye vagyok hanem hogy hogyan kezdjem el, mik az alapok vagy kategóriák amiket tudni kell. Ismerkedem a dolgokkal de annyi az információ hogy nem tudom hogyan kellene elkezdeni az alapoktól mert számtalan lehetőség van
júl. 30. 12:35
 1/7 Távvezérlésű nyakkendő kötőgép ***** válasza:
23%
Pénzügyi közgazdász egyetemi képzés. Utána pár év junior munka egy befektetési banknál.
júl. 30. 12:58
 2/7 anonim ***** válasza:
77%

Ez attól függ, mit jelent számodra a "tőzsdézni".

Merthogy mástól és más dolgokat kell tanulni forex, részvénykereskedés és kriptó esetén.

Részvény esetén nem mindegy, hogy kereskedésre gondolsz vagy hosszú távú befektetésre.

Befektetés akkor ideális, ha van már valahonnan egy szemmel látható méretű vagyonod, esetleg fiatal vagy és az átlagostól lényegesen magasabb a jövedelmed, amiből havi rendszerességgel gyarapítanád a megtakarításod.

Ha nincs komolyabb vagyonod és/vagy bőven átlag feletti jövedelmed, vagy épp már nem 20 éves vagy (hanem pl. 50 környékén), akkor a kereskedés a te pályád, hisz viszonylag gyorsan vagyont kell építened, az pedig nem megy befektetéssel.

A befektetés egy lassú folyamat, a kereskedéssel sokkal gyorsabban lehet ugyanoda eljutni. Persze, valamit valamiért, a kereskedés sokkal több tanulást és időráfordítást igényel, viszont ha jól csinálod, az átlagember éves befektetési hozamát akár egy hét alatt össze tudod rakni. Ha kevésbé vagy jó, akkor is összejön mondjuk havonta.

Szóval, te melyik kategória vagy?

júl. 30. 14:00
 3/7 A kérdező kommentje:
Engem a kereskedés érdekelne.
júl. 30. 15:06
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha én most kezdeném, s nem beszélnék angolul, akkor a következő emberektől tanulnék:

ha teljesen nulláról indulsz, akkor a youtube-on Weber Kata kezdőknek szóló videósorozatával kezdd, ő megismertet az alapfogalmakkal, a metatraderrel, a kereskedés pszichológiájának alapjaival és sok más, hasznos infóval.

Nyitnék bármely EU-s brókernél egy demószámlát (olyannál, amelyiknél van metatrader), hasonló összeggel, mint amennyivel majd az éles kereskedést is elkezdenéd.

Utána folytatnám Hideg Zoli ingyenes videóival a youtube-on (van vagy százegynéhány, nagyon egyszerű, de viszonylag jól használható, működő stratégiát használ).

Nyitnék egy éles számlát az xm-nél, azért, hogy hozzáférjek Szoboszlai Attila előadásaihoz (xm.com, éles számla nyitása szükséges, az nem gond, ha nem fizetsz be, de éles számlának kell lennie, a számlanyitás ingyenes egyébként, minden hétköznap 17-20 óra között piacelemzés és a kereskedés egy-egy témakörének áttekintése, az előadások webináriumok formájában történnek, ingyenes; most épp nyári szünet jön, holnap lesz az utolsó webinárium, utána aug. 21-től újra, naponta).

Tanulnék Komjáthy Attilától (saját weboldala, youtube- és facebook-oldala van, a képzései közül a havi 5000 Ft-os csomagot választanám, az bőven megéri az árát).

Kunos Károly (jelenleg fut egy fizetős képzése; áprilisban indult, egy évig tart, nem tudom, be lehet-e még csatlakozni; ingyenes, rövid videóit elérheted a facebook-on, több tőzsdei csoportba is posztolja őket).

Kezdőként másoknak nem fizetnék a képzésért.

Haladóként Yota és/vagy Cimballi képzéseiért fizetnék (ők nem kezdő szintről oktatnak, hanem haladó szintűeket).

Vannak divatos, trendi, magamutogató, sárga-piros sportkocsis, forex-képzéseket kínáló hirdetések, insta- és tiktok profilok stb., én ezeket messzire elkerülném... (de azt is tudom, valakinek pont ezek jönnek be, s pénze is van rá, hát az az ő dolga...)

júl. 30. 16:09
 5/7 A kérdező kommentje:
Szerencsére az angolommal nincsen baj. Nagyon szépen köszönöm. Minden féle képen utána járok ezeknek
júl. 30. 16:21
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha jól beszélsz angolul (s érted a tőzsdei szakkifejezéseket is), akkor el tudsz érni angol nyelvű, minőségi youtube-csatornákat is. Én azért a hazaiakat ajánlottam, mert én nem tanultam olyan szinten angolt, így nem tudom eldönteni, melyek a profi, megbízható tudást adó youtube-csatornák.

A hazaiakkal képben vagyok, azért írtam a fentieket.

júl. 30. 16:28
 7/7 A kérdező kommentje:
Én is ott fogok kezdeni minden féle képen! Most úgy érzem hogy jó úton járok. Ezek után majd nyitok az angol tudás felé is
júl. 30. 16:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!