Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Köztisztviselő vagy pénzügyes?

Köztisztviselő vagy pénzügyes?

Figyelt kérdés

Egy gyermekes anyuka vagyok és Fejér megye szélén élek (80km a fővárostól). Át akarom magam képezni, hogy tudjam a gyermekem és a munkát is intézni együtt. Melyik munkakörben dolgoznátok így?

Köztisztviselő vagy pénzügyesként?

Szállítmányozásban dolgoztam és azért a pénzügyi részekre is van ralatasom. Viszont több ízben is voltam interjún a kormányhivatalnál és egyik interjú se volt üdítő. ( 5 esetben voltam, különböző kerületekben és 2x sírtam volna. Egy a stílus ahogy és amit beszéltek, illetve az alacsony fizetés, amiért majd 3 ember munkáját végzed el.) Viszont állami szerv mindenhol van.

Pénzügyes is több helyen van, bár azért itt elég kihalásos alapon megy.

Vagy már azon is gonddolkodtam tanulok inkább valami szakmát, de az elég életidegen lenne nálam.

júl. 29. 06:22
A kérdező szavazást indított:
Köztisztviselő
Pénzügyes
6 szavazat
 1/2 anonim ***** válasza:

Én köztisztviselő vagyok, de nem a kormányhivatalban. Oda nem mennék.

Én azért választotta a közszférát, mert kisgyerekes voltam akkor. Minden hétvégém szabad, napi 8 óra, nem volt gond, ha a gyerek lebetegszik, rugalmas munkaidőben dolgozunk. Nyilván itt is vannak elvárások a munkát illetően.

Nem mennék vissza a versenyszférába. Jelenleg 2 ismerősöm munkabérét próbálom kicsikarni két különböző munkáltatótól, mint valamikori pénzügyes-gazdaságis. Reménytelennek tűnő helyzet...

júl. 30. 05:12
 2/2 anonim ***** válasza:

Köztisztviselő alatt milyen munkát értesz pontosan? Mert az nem egy végzettség. Hivatali ügyintéző?

Én sok évig voltam kormányzati tisztviselő. De nem kormányablakban voltam ügyintéző, hamen a vegyész végzettségemnek megfelelően egy mninisztériumi háttérintézménynél voltam laborban analitikus. A munkát, kollégákat szerettem. Munkaidőt tekintve törzsidő volt. De ellógni nem lehetett, mert kártyás beléptetésnél a hiányt legkésőbb hó végéig le kellett dolgozni. Továbbá ha SOS-ben volt valami feladat, nem hivatkozzhattam arra, hogy lejárt a törzsidő, majd holnap jövöt. Továbbá a fizetés nagyon alacsony volt. Valamint állandóan ment a felesleges, értelmetlen szopatás közigazgatási alapvizsgával, szakvizsgával, a közszolgálati egyetemen minden évben meghatározott számú kurzust el kellett végezni, stb... Értem, hogy ez egy hivatali ügyintézőnek hasznos elvárás. Számomra viszoton a labormunkához semmi pluszt nem adott, hogy pl. jogi esetmegoldásoakból kellett vizsgáznom.

A pénzügyes végzettség szerintem univerzálisabb. Nem csak közszsférában tudod hasznosítani. Én azt választanám.

júl. 30. 16:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!