Köztisztviselők, mennyi a fizetésetek?
Írjatok régiót is, illetve hogy milyen szervnél vagytok, milyen beosztásban (vezető vagy sem).
Elégedettek vagytok, vagy szeretnétek versenyszférára váltani? Sok a munka, vagy stresszes valami miatt?
227 ezer nettó, ez dupla nyelvvizsgapótlékkal (két középfokú nyelvvizsgám van). Önkormányzatnál. Nem vagyok elégedett, versenyszférába szeretnék menni, de közigazgatás-szervező diplomával nem kellek. Elezdtem hát levelezőn a közgázt.
Szerintem stresszes a munka, nagy a fejetlenség. Ki nem állhatom ezt a bürokratikus rendszert.
Nem tudom ez a terület érdekel-e bárkit is, de leírom azért.
Földhivatalban dolgozok. 199 ezer a nettóm.
A külön erre a területre szakosodott, diplomás, 20+ éve ott dolgozó kolléganőm is csak 300 nettót keres, ő keres közülünk a legjobban (nyilván a főnökünket kivéve, az ő béréről nem tudok nyilatkozni...).
Mi az ország déli részén vagyunk, lehet másfelé jobb a helyzet a többi Földhivatalban.
A munka nagyon stresszes, rengeteg jogszabályt kell tudni és alkalmazni, az ügyfelek többsége rendkívül bunkó, lekezelő stílusban beszélnek velünk, mert mi "csak" a Földhivatalban dolgozunk, ennyi pénzért ez abszolút nem éri meg szerintem...
"ezek nem rossz berezesek ahhoz kepest hogy ezeknek a poziciok ak nincsen hozzaadott erteke"
Az valóban igaz, hogy nincs hozzáadott értéke, de szükséges "rossz". Ilyen elven az egészségügy sem hoz létre semmit (sokszor még ront is a semmin), tehát hasztalan? :)
Dunántúl, NAV, nem vezető beosztás, bruttó 443 ezer.
Nem szeretnék váltani, mert pont a versenyszférából jöttem ide. Ott nem kellett a több évtizedes tudásom, "öregnek" számítottam 40 év felettiként. Ahova beírtam a koromat, oda be sem hívtak.
A munka rengeteg és nyögvenyelős az eszement bürokrácia miatt. Ebből kifolyólag stresszes. Mivel ügyfelezünk (is), ezért mindenféle adózóval találkozunk, az anyázóstól kezdve az értetlenig. Tehát sok türelem kell hozzájuk. Nekem pont az ügyfelezés jött be igazán, mondjuk a versenyszférában is hasonló munkavállalók voltak a különböző cégeknél, mint az ügyfeleink, ezért ott már megtanultam őket jól kezelni. Egyébként is alapból bennem van valamiféle segítőkészség.
Most őszintén? Melyik munka nem stresszes? A versenyszférában is ugyanaz megy, mint a közigazgatásban. Én nagy különbséget nem látok közötte. Ha kifogsz egy inkorrekt főnököt, vagy szarkeverő kollégákat, semmivel sem másabb a helyzeted.
Ott is vannak talpnyalók, helyezkedők, kedvencek, egymást fúrók, lusták, itt is. A közigazgatásban is vannak akik húzzák az igát a kávézgatók helyett. Nem törvényszerű, hogy ők keresnek többet, vagy hogy jobban megbecsülik őket.
A dolgozói összetétel nem változik, csak a munkavégzés helye. :D
Én is elég alacsonynak éreztem a fizetést, de beszéltem erről korábbi osztálytársaimmal, ismerősökkel és ők is nettó 200 körül keresnek csak..
Én voltam egy csomó helyen állásinterjún, de 230-nál többet sehol sem akartak adni, versenyszférában sem.. Nyelvtudást elváró német multi cég is sokallta a bruttó 350-es bérigényemet.. Volt olyan is, hogy az álláshirdetésben 400 bruttót ígértek, amikor odamentem, akkor meg kiderült, hogy csak minimálbért adnak.
Zala megye
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!