Nyugdíjas koromig autóbusz vezető voltam. Most a nyugdíjam mellett tovább akarok autóbuszt vezetni. Azonban a munkaadó kötelezett, a PÁV 2 vizsgálatra. Ezt jogosan tette a munkaadó?
"PÁV II. alkalmassági kategória szükséges:
közúti közlekedési szolgáltatás keretében személyszállítást végző autóbusz, trolibusz, személygépkocsi,
nemzetközi közúti személyszállítást végző autóbusz - amelyben a vezetőülésen kívül legalább 17 állandó ülőhely van,
veszélyes áru szállítását végző gépjármű vezetéséhez."
Jogosan
Jogosan.
Ha szerinted a PÁV2 macerás akkor inkább ne vezess buszt. Akinek nincs PÁV2je ne vezessen buszt.
A jogszabály szerint ezek váltják ki a pávot.
(2) A pályaalkalmassági minősítés alábbiakban felsorolt okiratok valamelyikével is igazolható:
a) I. pályaalkalmassági kategóriának felel meg
aa) az 1970. január 1-je előtti „C” kategóriás vezetői engedély,
ab) * az 1969. július 1-je és 1978. március 31-e közötti dátummal kiadott gépjárműkezelői bizonyítvány
Ha neked van ilyen akkor nem kell menned pávra, ha nincs akkor kell. Mit kell ezen ennyit rugózni. Múltkor is feltetted ezt a kérdést. Faék egyszerű vizsga.
"Azonban a munkaadó kötelezett, a PÁV 2 vizsgálatra. Ezt jogosan tette a munkaadó?"
"...úgy mint a munkáltatóim sem ismerték, mert nem köteleztek rá a PÁV 2 vizsgálatra. "
Hm....
Na neked miért nem kellett volna páv?
Áruld már el! A jogszabályt is linkeld hozzá. Az ilyen hogy azt mondták, azt hallottam, úgy van stb nem érdekel.
Mivel 1968. évben szereztem meg a "C"kategóriás teher gépkocsiból a vezetői engedélyemet.
Mivel igazolható a 2004. július 1-jét megelőzően szerzett PÁV minősítés?
2004. július 1-t megelőzően szerzett pályaalkalmassági minősítés az alábbi bejegyzésekkel igazolható:
PAV I-nek felel meg:
- 1970. január 1-je előtti C kategóriás vezetői engedély,
- 1978. április 1-je előtti gépjárművezetői állásvállalásra jogosító vezetői engedély,
- 1969. július 1-je és 1978. április 1-je között kiadott gépjárműkezelői bizonyítvány,
- I. pályaalkalmassági kategória megszerzését igazoló PÁV határozat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!