Egy Gazd-men szakon végzett közgazdász milyen munkákat tud végezni? Meg tud élni?
Először is. Aki gazdment végez az nem közgazdász. A közgazdász akkor lesz ha megcsinálja a mestert.
El tud menni bankba dolgozni vagy a pénzügyi szektorban tud elhelyezkedni.
Én ugyanezt végeztem, jelenleg kontroller vagyok. Volt csoporttársak között van HR-es, pénzügyes, könyvelő, auditor, adótanácsadó, marketinges, pályázatíró, coach és tanár is. Van, aki big4-nál, van, aki SSC-nél, van, aki hatóságnál, van, aki KKV-nál, és van, aki vállalkozik.
A Covid közepén végeztünk, ahol azért messze nem kapkodtak annyira a frissdiplomások után, mint pár évvel előtte, és így se tudok olyan emberről az évfolyamunkról, aki 3-4 hónapnál tovább keresett állást.
Nyilván pályakezdőként van, aki kevesebbet keres, mint egy 12 órázó, sokszor több műszakban dolgozó árufeltöltő, de ha az ember képes és hajlandó dolgozni, tanulni, akkor 2-3 éven belül messze le lehet hagyni azokat a béreket - legtöbbször nagyságrendileg kellemesebb munkakörülmények mellett.
Aki gazdmen diplomával nem tud elhelyezkedni, annál nem a diploma a hiba...
Sokan már duális alatt találnak maguknak helyet, ahova vissza is mennek a diploma kézhezvétele után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!