Pályakezdőként Önkormányzat vagy bank?
Pályakezdő vagyok, voltam több interjún… az egyik munkahelyre 15-ével (3hét múlva) felvennének. Ez egy banki szektor. Az elején 4 órás állás, későbbiekben lehet 8 is. Úgy gondolom itt több a fejlődési lehetőség, változatosság, de egyben versenyszféra is..
De közben kaptam egy másik munkalehetőséget is amelyet akár azonnal is betölthetnék és ez 8 órás, de egy önkormányzati munka, amely inkább monotonabb, de stabilabb.
Mindkét munka helyben van, a szakmámban.
Ti melyiket választanátok?
Csak a bank. Az állami, önkormányzati szférát kerüld, mint a pestist!
Ha egyszer véletlen jó is lenne az állami szférában alkalmazottnak lenni, a piaci múltaddal akkor is fel fognak venni, de legalábbis eséllyel pályázol.
Ha viszont a közszférában kezded, bele is ragadsz, annál rosszabb ajánlólevél nem létezik.
Max akkor, ha amúgy utálsz dolgozni, van egy párod, aki mindkettőtöket bőven eltart (akár 1-2-3 gyerekkel egyeütt is), na, akkor jó lehet. Vagy ha gyereket akarsz szülni, és kell egy hely, ahova vissza is tudsz menni.
Végzettségedtől és terveidtől is függ.
Ha közigazgatásban képzeled el a jövődet, akkor jó az önkormányzattól indulni. Nekem az is számítana, hogy mennyire van tényleg esély a 8 órás munkára a bankban. Bankban egyébként én is több lehetőséget látok. De ugye annak is úgy van értelme, ha szeretnél is továbblépni. Én ismerek olyat, aki 20 éve ugyanúgy banki ügyintéző. Na, azt tuti nem szeretném csinálni. Meg máshol sem szeretnék ügyfelezni.
Felteszem, nem ügyfélszolgálatról van szó. Bankot választanék, tanulnék ott a munkából annyit, amennyit csak tudok. Van fluktuáció, a banki pozi környékén előbb-utóbb adódik 8 órás lehetőség is, akkor érdemes is megpróbálni, már ha tetszik a terület.
Egyébként bérről nem esett szó, de nem lepne meg, ha hasonló fizetés járna a bankos félállásért, mint az önkormányzati teljesért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!