Mérnökök nem ciki, hogy már pénzügyes diplomával is többet lehet keresni?
A régi jó mérnöki fizetésből nem maradt semmi. Már nem egy fizetési statisztikát láttam, ahol a mérnöki béreket (IT kivételével) a pénzügyes munkák megelőzik. Emlékszem, hogy mikor én jártam egyetemre (15 éve), akkor sok bukott mérnök ment át gazdászra.
Most meg ott tartunk, hogy már ők is többet keresnek a mérnököknél? 😂 A redditen láttam, hogy a hegesztők is jobban keresnek, de ők legalább a mérgező gázokat szívják, így érthető.
Szerencsére ott hagytam a mérnöki pályát, mert nekem ez már sok lenne.
Eléggé lenéző ahogy , ilyen fejét küldesz 😂 be amellé, hogy "már ők is többet keresnek a mérnököknél".
20 éve vezeti a pénzügyi kategória a gazdasági ágazatonkénti átlag fizetést. ( KSH -n visszakövethető).
14#
A mérnököknél a személyisége is eleve más
A közgazdászok (akár pénzügyes, akár menedzsment irányultságú) többsége ambiciózusabb jóval.Figyeli a munkaerőpiacot és váltogat, ha jobban fizetnek neki.
A mérnökök viszont, "muják", elvontabb emberek.
Ismerek pár ilyet, képes villamosmérnöki diplomával egy alulfizetett pozícióban dolgozik egy állami cégnél.
Közben, a bsc-s közgazdászok egy kvázi könnyebben elvégezhető diplomával, röhögve keresnek 50 százalékkal többet egy multinál.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!