Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit tennél a helyemben?...

Mit tennél a helyemben? Stabil élet vs. világ körüli út

Figyelt kérdés

Sziasztok! Fél éve gondolkozom azon, hogy elindulok egy világ körüli útra, aminek gondolata egyre erősebb bennem, vannak pro és kontra érvek és azért írtam ide, hátha valaki meg tudja közelíteni a témát máshonnan, mint én.

Magamról annyit, hogy felépítettem egy vállalkozást, azt értékesítettem, de jelenleg is ott dolgozom. Sikerült kb. 2-5 évre elegendő összeget megtakarítani (ország/ár függő), mellette az otthonom kiadásából tudnám finanszírozni a folyamatos külföldi utazásom egy részét. Imádok utazni, sok távoli helyen jártam egyedül.

A munkám nagyon stresszes és kicsit motivációt vesztettem, mert belegondoltam abba, hogy ha megtehetem, hogy világot lássak, akkor miért dolgozzak napi 10-14 órát és idegeskedjek? A munkám nagyon felelősségteljes és sok az elkerülhetetlen konfliktus ezen a területen.

Másik oldalról stabil életem van, otthonom, kocsim, család, barátok, rendszeresen utazok stb., tudnék új vállalkozást indítani (és még többet dolgozni).

Az egészségemre (edzés, főzés) nem sok idő jutott az elmúlt években, ezért talán kicsit megromlott az egészségügyi állapotom, ez is késztet arra, hogy kilépjek a mókuskerékből.

Az utazásra “befektetésként” is tekintek, egészségem visszaépítése, személyes fejlődés, több olvasás, új emberek megismerése, új nyelv megtanulása, akár valamilyen rugalmasabb munka külföldön.

Összességében egy stabilan jó életszínvonal vs. egészség, kalandok között kell választanom. A családalapítással úgy vagyok, hogy kicsit még ráér, talán az út során megismerkedem valakivel.

Remélem nem bántok meg senkit a poszttal, tudom hogy ennél nagyobb problémák vannak a világban, de az elmúlt 10 évben rengeteget dolgoztam este, hétvégén stb., hogy ezen kelljen agyalnom. (32 Férfi)

Köszönöm szépen!

2024. júl. 19. 07:41
1 2
 11/15 Senior Séf ***** válasza:
45%
Mennék, de semmiként se világ körül. Néhány hét, és megunja az ember, és annyi idő, annyi új élmény elég is a vérpezsdítéshez. Aztán mindenképp az egészség rendbetételébe feküdnék bele,mert csak ha az megvan, tudsz maradéktalanul örülni az életnek.
2024. júl. 20. 13:14
 12/15 Senior Séf ***** válasza:
45%
De azért a tanévnyitón jelenj meg!
2024. júl. 20. 14:51
 13/15 anonim ***** válasza:
43%
Én inkább lazitanék valamilyen módon az életemen és jóval több időt forditanék magamra. Több utazás is de azért nem állandóan. Vagy még jobb, vennék egy megfizethető ingatlant valami szép országban, mondjuk olaszban és ott töltenék pár hónapot egy évben. Onnan kiindulva meg bejárnám az egész országot. Nekem olasz az szinte megunhatatlan!
2024. júl. 20. 18:09
 14/15 anonim ***** válasza:
Én Ausztriával vagyok így, de Olasz is biztos szép...még csak egyszer voltam Ausztriában, de jó lenne visszatérni pár év múlva...
2024. júl. 20. 20:04
 15/15 anonim ***** válasza:

Szerintem menj, főleg, ha úgy érzed, hogy a mókuskerékhez bármikor vissza tudsz térni. Viszont a pénzt nem biztos, hogy érdemes mind elutazni. Pl. Ha egy pár jó befektetést találsz nekik, akkor addig is kamatozik, amíg nincs rá szükséged (márpedig az egészre biztosan nem lesz szükséged már az utazás elején, ha azt akarod, hogy a végéig is maradjon). A költségeket is érdemes megnézni, mert lehet taxira, szállodára, luxusra költeni (és lehet néha értelme is egy-egy élmény esetén), viszont sok mindenben a visszafogottabb költekezéssel sem veszítesz annyit, mint amennyit megspórolsz, hogy aztán máskor másra költhesd el.

Az sem egy rossz tipp, hogy keress valami könnyen, távolból végezhető munkát, vagy akár helyben, ahova utazol, hogy valami bevételed legyen közben. Azt persze érdemes átgondolni, hogy mennyire csak nyaralni akarsz, vagy mennyire felel meg neked, hogy dolgozol is közben és csak a munkán kívüli idők jutnak majd a pihenésre. Mindkét végletre és az átmenetekre is sok példa létezik, a fontos az, hogy a számodra megfelelő megoldást találd meg.

Inspirációként érdemes lehet elolvasnod Vig Bori: Hogyan menjünk világgá című könyvét, meg amire ő is inspirációként hivatkozik, Timothy Ferriss: Négy órás munkahét.

Az elgondolkodást segítendő ez meg a tanmese, ami az utóbb említett könyvben is szerepel:

[link]

2024. júl. 21. 01:03
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!