Mit tennél a helyemben? Stabil élet vs. világ körüli út
Sziasztok! Fél éve gondolkozom azon, hogy elindulok egy világ körüli útra, aminek gondolata egyre erősebb bennem, vannak pro és kontra érvek és azért írtam ide, hátha valaki meg tudja közelíteni a témát máshonnan, mint én.
Magamról annyit, hogy felépítettem egy vállalkozást, azt értékesítettem, de jelenleg is ott dolgozom. Sikerült kb. 2-5 évre elegendő összeget megtakarítani (ország/ár függő), mellette az otthonom kiadásából tudnám finanszírozni a folyamatos külföldi utazásom egy részét. Imádok utazni, sok távoli helyen jártam egyedül.
A munkám nagyon stresszes és kicsit motivációt vesztettem, mert belegondoltam abba, hogy ha megtehetem, hogy világot lássak, akkor miért dolgozzak napi 10-14 órát és idegeskedjek? A munkám nagyon felelősségteljes és sok az elkerülhetetlen konfliktus ezen a területen.
Másik oldalról stabil életem van, otthonom, kocsim, család, barátok, rendszeresen utazok stb., tudnék új vállalkozást indítani (és még többet dolgozni).
Az egészségemre (edzés, főzés) nem sok idő jutott az elmúlt években, ezért talán kicsit megromlott az egészségügyi állapotom, ez is késztet arra, hogy kilépjek a mókuskerékből.
Az utazásra “befektetésként” is tekintek, egészségem visszaépítése, személyes fejlődés, több olvasás, új emberek megismerése, új nyelv megtanulása, akár valamilyen rugalmasabb munka külföldön.
Összességében egy stabilan jó életszínvonal vs. egészség, kalandok között kell választanom. A családalapítással úgy vagyok, hogy kicsit még ráér, talán az út során megismerkedem valakivel.
Remélem nem bántok meg senkit a poszttal, tudom hogy ennél nagyobb problémák vannak a világban, de az elmúlt 10 évben rengeteget dolgoztam este, hétvégén stb., hogy ezen kelljen agyalnom. (32 Férfi)
Köszönöm szépen!
Én ebben a sorrendben csinálnám:
- Új alkalmazottakat felvenni a vállalkozásba. Betanítani őket a feladatokra. Így tudnád kire bízni a munkát, akár csak egy részét.
- Rendbe hozni az egészségi állapotot.
- Utána ezek után döntenék a maradni vagy utazni kérdésben. Nem hoznék elhamarkodott döntést.
Összefoglalom: nem élvezhető a jelenlegi életed, régi vágyad az utazás, gyakorlatod is van benne és megengedheted magadnak. Nem tudod egészen, hogyan tovább az élettel, mi a következő lépés. A vállalkozás nem a sajátod már.
Én elmennék egy évre, nem nyaralni, hanem utazni - tehát nem nagybőrönd, szálloda és magántaxi hanem hátizsák, helyi buszjárat és helyi emberek. Perspektívát ad, olyan kapcsolódást a világgal, ami nem pótolható. Utazás közben ki lehet és ki is kellene találni, mi a következő lépés.
Az egész műsor előtt egy orvosi szűrővizsgálatot azért letolnék.
Én is megyek el év végén hosszú időre,kicsit befordultam így muszály.
Élj,szórakozz és utazz:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!