Jónak számít netto 500.000 Ft jövedelem havonta?
De ennyibol ezt nem lehet eldonteni, nem erted?
10 literes fogyasztas jonak szamit szerinted?
Egy 1.2-es skodanak, vagy a 4 literes Ferrarinak?
Az 500 ezres nyaralas draganak szamit?
Hol, Ukrajnaban 2 napra, vagy Bora Boran 2 hetre?
"A bruttó átlagkereset 645 300 forint volt 2024. áprilisban, 13,5%-kal haladta meg az egy évvel korábbit"
- A teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 645 300 forint volt, 13,5%-kal meghaladta az egy évvel korábbit.
- A nettó átlagkereset kedvezmények nélkül 429 100, a kedvezményeket figyelembe véve 444 000 forintot ért el, 13,5, illetve 13,4%-kal volt magasabb, mint 2023. áprilisban.
Az, hogy mi számít jó vagy rossz fizetésnek, nem csak az összegtől függ. Ezért nincsen értelme így feltenni ezt a kérdést.
Egy hónap árokásásért egy közmunkásnak BAZ megyében ez egy k...a jó fizetés. Egy hónap szenior szintű szoftverfejlesztési melót ennyiért senki nem vállal el Budapesten ma, 2024-ben.
Ha 40 órát dolgozol havonta érte egy gyárban, akkor jó.
Ha 80 órát sebészként, akkor nem jó.
Én dolgoztam gyárban 300-ért is, jelenleg cybersec expert vagyok millió feletti nettóval.
Gyárhoz képest a misi jó lett volna, de cybersecesként 300-ért a diplomáimat inkább eltüzelném.
Tényleg nem mindegy hogy mire kapsz annyit.
Pl betanított munkásként is rossz fizu lehet, ha heti 1 nap túlórázol is ennyiért és nem 8 hanem 12 órás munkarend. Részmunkaidőben meg kevés szakma van amiért nem korrekt fizu.
Kukásként, bkv-sként, egyéb "szolgálatisként" szar!
Havi 16 napba 8 órában szabad hétvégékkel eladóként, vagy home office-ból jó!
"minden vármegyében alacsonyabb ettől az átlagkereset"
De ez csak a papírforma!
Sok helyen megy ám a "zsebpénz" meg a "jatt" !
Arról nincsen statisztika!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!