Nem fizetnek ki, mit csináljak?
Elmentem egy vállalkozóhoz segédmunkásnak, szerintem nem vagyok bejelentve rendesen, állítólag napiban igen, a gond az hogy nem fizet ki időben/ rendesen, mindig előlegeket ad/kb morzsákat, tartozik nekem 117.000rel.
Nekem semmi megtakarításom, de már úgy érzem hogy feleslegesen dolgozok ott, már nekem kell futnom a saját pénzem után, állandóan kamuzik valamit hogy nem fizették ki őt stb stb
Hogyan kéne ebből kiszállni?21/F
Az egészből szállj ki.
Nézz be az ügyfélkapudon keresztül, hogy fizeti-e utánad a TB-t!
Ezt azért csinálja, hogy nem lépj le...
Mond, hogy ez az utolsó, ha mégtöbbel próbál tartozni megkeresed a családját, hátha ők tudnak fizetni akár természetben is!
"mit csináljak?"
Kormányhivatal -> Foglalkoztatás-felügyeleti hatóság.
Ott kell panaszt tenned, majd intézkedni fognak munkaügyi ellenőrzés keretén belül. Tanácsot is tudnak adni.
Nekem már többször segítettek az évek során.
Te magad is le tudod kérdezni, hogy be vagy-e jelentve.
Nézz utána.
Hagyd ott az ilyen embert. A kesst pedig hajtsad be, fenyegesd, hogy feldobod őt.
Biztos csinál szabálytalan dolgokat is.
Járj rá a nyakára, legyél idegesítő, hogy beadja a derekát.
A NAV és kormányhivatal szereti bevadászni az ilyen f,szokat.
"NAV és kormányhivatal szereti bevadászni az ilyen f,szokat."
Sajnos tévhit...
Nem vadásznak senkire!
Legtöbbször illetékesség hiányára hivatkozva kibújnak minden alól ami állampolgári bejelentés!
Elég erősen vitatkoznék, amit a 7-es írt.
Ha feljelentesz egy céget, akkor annak a hatóságifőosztály elég rendesen utána fog nézni, és igen csak megtudja fingatni az ilyen semmire kellő cégeket. Évekkel ezelőtt jelentettem én már fel egy céget, hasonló problémák miatt amit a kérdező leírt, 2 héttel később a cégvezetőit bilincsbe vitték el, és a legjobb tudomásom szerint, jelenleg is börtönben vannak.
8
Mond a "helyet" ahová állampolgárként beadod a "feljelentésedet"!
Közigazgatási törvényből a nyomtatványt is mutathatod.
Nameg az "ügyintézési" határidőket, amiket asszem tavaly emeltek minimum (?) 90 napra...
8
"cégvezetőit bilincsbe"
Kitől hallottad?
Tanúnak beidéztek előtte?
Cool story bro...
Ez ilyen bedobott duma szokott lenni, járandóságaidat gondolom azóta se láttad!
(külön polgári per lenne).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!