Milyennek számít a fizezésem?
Pályakezdőként ez nem rossz azért. Én nem sokkal keresek többet ennél az összegnél és már kb. 10 éve dolgozom. De annyi tényezőtől függ egyébként, mert minden viszonyítás kérdése:
- ország melyik részén (BP, Nyugat-Mo. vagy Kelet-Mo.
- egy műszakos vagy több műszakos-e a munkavégzés
- van-e időnként túlóra
- van-e béren kívüli juttatás vagy bármi plusz amit a fizetésen felül biztosítanak
- ha jó a közösség akikkel dolgozni kell, az rengeteget tud számítani (pozitív értelemben)
Szóval minden viszonyítás kérdése. Ha úgy látod, hogy munka-magánélet egyensúly is megvan, akkor jónak mondható azért.
Ha jól emlékszem nettó 400 körül van az átlag fizetés Budapesten.
Még ha vidéken is vagy, nem tűnik annyira jónak.
Az, hogy pályakezdő vagy, csak akkor fontos információ ha ez a fizetés a tapasztalatoddal együtt nőni fog. Nem tudom pontosan milyen értékesítői munka és, hogy itt igaz-e, tehát ez nekem a kérdés szempontjából irreleváns.
Abszolút átlagosnak nevezném.
Igen jól emlékszel. 2024 feb. átlag kereset ~605ezer bruttó az ~400ezer nettó, de ez országosan.
Ha csak Budapestre szűkítjük le, ez lehet magasabb is. Eleve Budapesten nagyon sok az iroda, ott centralizálódik a szellemi érték. Minden cégnek van IT rendszere és/vagy fejlesztő csapata. És tudjuk, hogy az IT hogyan keres.
Megmerném kockáztatni, hogy Budapesten az átlag fizetés az ~800ezer fele lehet, bár nincs erről hivatalos adat vagy én nem találtam.
Szerintem 370 nettó, úgy hogy csak érettségid van, szerintem jónak számít Magyarországon.
Persze IT, orvosi, gazdasági, mérnöki területek jóval jobban fizetnek, akár 2-3x osát is, bizonyos tapasztalat-terület kombóval még jobban is.
Viszont kicsit olyan mintha almát körtével hasonlítgatnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!