Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 1250-es órabér milyennek...

1250-es órabér milyennek számít 2024-ben?

Figyelt kérdés

Tulajdonképpen 12 órát dolgozom egy strandon. Nem állíthatom, hogy nehéz. Van amikor nincs idő leülni, de van, hogy nem kell megszakadni. 21 éves vagyok. Igazság szerint nem is órabérben vagyok, hanem napi fix bérben, ugye 15ezret kapok egy napra. Ez korrektnek számít?

Azért gondolkodtam el, mert kollégám ugyanazt a munkát csinálja mint én, de ő 18-at kap egy napra kézhez. Nyilván legelső szezonomba amikor elkezdtem kevesebbet kaptam mint akik korábban már ottvoltak, mint pl ő is. S ez nem valtozott a második szezonra sem. Hiaba én volta. Az aki 7/6 megszakadt, mindent megcsinált. Mégis kevesebbet kaptam, csak azert mert ő már hamarabb ott dolgozott. Oké, persze, megértettem. De gondoltam idén a szezonban, ez a harmadik kaphatnék annyit, amennyit ő tavaly. De nem. Nem tudom hova tegyem az egészet.

Kellemetlenül érzem magam, hogy az összes barátom sokkal többet keres. Tulajdonképpen nem is azert mert többet keresnek, mert nem sajnálom tőlük, se senkitől. Csak nem tudom, hogy amit en kapok ez az úgy jó e, rossz e, lehetne e több.

A munkam részei, ha ez mérvadó.

Kerekpar szerzodeseket irni, takaritani a partot, kukázni, vizieszkoz, mint kenu, kajak vicibicikli takaratani, karbantartani. Kiadni, fizettetniy mellebyt adni, evezot adni. Ha valakinek van valami baja segíteni, pl felvagta a labát egy kagylo kezeljem le. Tavaly még, sőt igazabol a mostani szezon első napjan is büfé. Gyakran kellett bemennem kasszázni, terminálozni kavet adni, hűtőt pakolni, kiadni mindent amit kérnek. Jegkrem, sör stb. Van hogy annyian vannak azt de tudja hova menjen az ember. Nyilván a season elején még nyugisabb. Mindez 12oraba atlagosan 30-33fokban.

Tehát a kérdés ugyanaz. Korrekt fizetés, vagy lehetne valamivel több/kevesebb?

2024. jún. 15. 22:12
1 2 3
 1/22 anonim válasza:
26%
Nem jó..de van rosszabb is
2024. jún. 15. 22:36
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj de ez nagyon kevés pénz. Ahhoz képest amennyi feladat van majdhogy nem dupla ennyit kéne hogy adjanak...De legalább napi 20 ezertől kéne kezdődnie a napi bérnek. Egy strandnak azért jó megy főleg ha szezon van mint most. Kevés a jelenlegi órabéred nekem ez a véleményem. Nincs olyan opció hogy beszélni a főnökséggel hogy legalább szezonba adjanak többet mert elég sok mindent kell csinálni?! Én megpróbálnám azért!
2024. jún. 15. 22:50
 3/22 anonim ***** válasza:
100%

Heti 6x12 órára kevés és nem vagyok benne biztos, hogy törvényes.

Hogyha pedig tudottan feketén dolgoziol havi nettó 360e-ért, bejelentés, járulék nélkül, akkor szerintem nagyon rosszul keresel, hiszen éves szinten nincs szabi, táppénz, egészségügyi biztosítás, és semmilyen egyéb járulékot nem fizetnek be utánad, ami alapján munkakeresési támogatást kapnál, avagy később nyugdíjat. Ezen felül bármikor kidobhatnak, nem fizetnek ki, ami ellen nem sokat tudsz tenni.

2024. jún. 15. 22:54
 4/22 anonim ***** válasza:
84%

Én annyiért fel sem kelnék, hogy beérjek dolgozni. Csomagolós melón 12 órában 30 ezret kaptam.

Ezen kívül 8 órában segédmunkálok néha, ott 15 ezret kapok, meg egy melegételt (valami gyorskaja, gyros, ilyesmi, szabadon választhatok, nem csak kis adagot) + pékárut és üdítőt. A 8 órából általában 6 a valós munkaidő és azt sem dolgozom végig, sokszor csak ülök, vagy járkálok és várom, hogy tudjak mit csinálni..

2024. jún. 15. 22:55
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
Elég egyszerű szorzással 220 ezres fizetés 8 órára. Minimálbér.
2024. jún. 16. 00:11
 6/22 anonim ***** válasza:
100%

Ha a borravaló 100%-osan a tiéd akkor azt mondom nagyjából okés. Persze lehetne kicsivel több is.

De ha nem a tiéd akkor viszont kegyetlen rossznak számít.

Én Gy-M-S megyében ugyanígy büfében, ahova néha-néha betéved pár vásárló 2.000Ft-t kapok óránként. A borravalót nem tarthatom meg (bár az jobb napokon is kb 1.000Ft körül mozog)+ klimatizált a büfé. Ja és én is 21 éves vagyok.

2024. jún. 16. 00:22
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
Gyalázatos bér, ahogy a kollégád 18 ezre is. De egy fecske nem csinál nyarat: ha nem álltok a főnök elé együtt, egyszerre, napi 30 alá nem adva, akkor vlsz elhajt, és szétdolgoztatja a többieket, amíg talál egy hozzád hasonló madarat.
2024. jún. 16. 07:07
 8/22 anonim ***** válasza:
100%
Te is tudod, hogy ez kevés.
2024. jún. 16. 07:10
 9/22 anonim ***** válasza:
100%
8 óràba 23 munkanappal ez 230ezer nettó ami valjuk nem túl acélos.
2024. jún. 16. 08:12
 10/22 anonim ***** válasza:
100%
sz*r
2024. jún. 16. 13:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!