Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 1250-es órabér milyennek...

1250-es órabér milyennek számít 2024-ben?

Figyelt kérdés

Tulajdonképpen 12 órát dolgozom egy strandon. Nem állíthatom, hogy nehéz. Van amikor nincs idő leülni, de van, hogy nem kell megszakadni. 21 éves vagyok. Igazság szerint nem is órabérben vagyok, hanem napi fix bérben, ugye 15ezret kapok egy napra. Ez korrektnek számít?

Azért gondolkodtam el, mert kollégám ugyanazt a munkát csinálja mint én, de ő 18-at kap egy napra kézhez. Nyilván legelső szezonomba amikor elkezdtem kevesebbet kaptam mint akik korábban már ottvoltak, mint pl ő is. S ez nem valtozott a második szezonra sem. Hiaba én volta. Az aki 7/6 megszakadt, mindent megcsinált. Mégis kevesebbet kaptam, csak azert mert ő már hamarabb ott dolgozott. Oké, persze, megértettem. De gondoltam idén a szezonban, ez a harmadik kaphatnék annyit, amennyit ő tavaly. De nem. Nem tudom hova tegyem az egészet.

Kellemetlenül érzem magam, hogy az összes barátom sokkal többet keres. Tulajdonképpen nem is azert mert többet keresnek, mert nem sajnálom tőlük, se senkitől. Csak nem tudom, hogy amit en kapok ez az úgy jó e, rossz e, lehetne e több.

A munkam részei, ha ez mérvadó.

Kerekpar szerzodeseket irni, takaritani a partot, kukázni, vizieszkoz, mint kenu, kajak vicibicikli takaratani, karbantartani. Kiadni, fizettetniy mellebyt adni, evezot adni. Ha valakinek van valami baja segíteni, pl felvagta a labát egy kagylo kezeljem le. Tavaly még, sőt igazabol a mostani szezon első napjan is büfé. Gyakran kellett bemennem kasszázni, terminálozni kavet adni, hűtőt pakolni, kiadni mindent amit kérnek. Jegkrem, sör stb. Van hogy annyian vannak azt de tudja hova menjen az ember. Nyilván a season elején még nyugisabb. Mindez 12oraba atlagosan 30-33fokban.

Tehát a kérdés ugyanaz. Korrekt fizetés, vagy lehetne valamivel több/kevesebb?

2024. jún. 15. 22:12
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
85%
az a durva, hogy ennyiért még mindig hajlandók az emberek dolgozni, sajnos. Belépőjegyek ára is már horror, és nem bírnak kifizetni rongyos 20ezret/napra?
2024. jún. 16. 15:58
 12/22 anonim ***** válasza:
80%
gyalázatos
2024. jún. 16. 19:41
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell aggódni, elköltik főniék is szívesen a pénzeteket.
2024. jún. 17. 12:12
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Alkalmi bejelentéssel foglalkoztatnak. Például a TB-t nem fizeti a főnököd, ezt magadnak kell a NAV-nál befizetni.

Az ilyen alkalmi munkákat napi 20.000-ért vállalják. Kasszázni is kell, akkor ha hiány van ebből fogja levonni tőled.

Ez a munka kegyetlen rossz, a fizetés/bér minek lehet ezt nevezni, ingyen munka.

2024. jún. 17. 13:25
 15/22 anonim ***** válasza:
37%
Nővérként elsősegélyt nyújtasz utána mész a büfébe kiszolgálni a vendégeket. Remélem minimum a vinyl kesztyűt felhúztad!!!! Mindenféle nyavalya ellen be is vagy akkor oltva.
2024. jún. 17. 13:29
 16/22 anonim ***** válasza:
58%
rabszolgabér
2024. jún. 17. 14:08
 17/22 anonim ***** válasza:
67%
14, szerintem jó lesz az napi 25nek is, ha tartósan akarja őket így foglalkoztatni a főni.
2024. jún. 17. 16:35
 18/22 anonim válasza:
70%
Szarral egyenlő, és amíg nem áll ki és teszi helyre ezeket a munkáltatókat senki addig így is fog menni ebben a szutykos szar országban. Én most mondtam fel tavaj novembertől 12 órát dolgoztam heti 5 napban. Heti 60 órát állandóan 320 ezerért ráadásul benzinkút vezetőként számolgattam a pénzt meg a szaros litereket. kb 1260 forintra jövök ki óránként igaz, hogy heti 20 óra túlóra amire semmi pótlék nem volt. Csináltam 8 hónapig majd összeugattunk telefonon mikor mondtam neki hogy nem akarok tovább 12 órázni és ilyet mondott a munkáltató hogy ez nem úgy megy meg mit fenyegetem mikor ő motorozik és pihen, én azt mondtam neki hogy de úgy megy mert szándékosan figyelmen kívül hagyta ha szóltam jeleztem neki hogy ez nem oké. a 8 hónap alatt kb ha 21 nappal vesszük a hónapot akkor 21x4x8 a túlóra, így kb 600 órát dolgoztam túlórában 8 hónap alatt lemerítettem a majd 3 éves túlóra keretet. Szabadság nulla.. Sőt láttam a bérpapíron hogy ki is adogatja a szabim de nemtudom, hogy hogy mikor alá se írtam semmit. A jelenlétin meg úgy voltam hogy 6-14 ig aztán a főnök 14-18 ig de írjam alá helyette mert jogilag így jön ki, szóval papíron ott volt de írtam alá helyette és azt mondta, ha jön valaki azt kell mondani hogy el kellett mennie Azért ezeket a munkáltatókat kellene komolyabban helyretenni. Mindig hitegetett hogy majd lesz változás bírjam ki de kiderült hogy nem lesz. Az ilyeneket simán fel lehetne jelenteni de nem vagyok spicli, 8 hónap után jöttem rá hogy na ez ez az igazi rabszolgaság szó szerint.
2024. júl. 2. 19:50
 19/22 anonim ***** válasza:
18, ha ezek tényleg megtörténtek, azért te is hibás vagy, mert 8 hónapig nem tettél semmit ellene. Főleg, hogy ki se fizeti a túlórákat. Egyszer kellett volna eljátszani, hogy 14 órakor, ha nincs ott a főni, szépen bezárod a kutat és hazamész.
2024. júl. 3. 06:22
 20/22 anonim válasza:

19.

Hétfőn megtettem. Azóta a tulaj van 12-órába haza se ment két napja mert 200km-re lakik.

De hogy ne tettem volna, kis faluban két gyerekkel annyira nem tudok ugrálni, hogy felmondok random hogy lesz valami itt azért előtte találni is kell valamit és látjátok eddig tartott. A másik meg tudta a tulaj hogy nincs munka a környéken ezért kő keményen apellált erre is, úgy volt vele hogy ugyan hova menne a hülye?

2024. júl. 3. 10:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!