Munkáltatónál ki lehet alkudni több szabadságot?
Amit te keresel fizetetlen szabadsag. Tobb szabadsag kevesebb fizetes.
Amugy a szabadsag napokat torveny szabalyozza, de semmi nem tiltja hogy elmenj mondjuk ket hetre fizetetlenre nyaron. Kozos megallapodas kerdese.
Az MT nem zárja ki, hogy a két fél eltérjen a benne leírtaktól a szabadságos napokat illetően.
A 116-117. §-sal kapcsolatban kollektív szerződésben történő eltérése esetén kizárólag a dolgozó javára lehet.
Én nem látom akadályát jogilag annak, hogy egyénileg más szabadságos napokban állapodjatok meg. Nyilván a javadra, hiszen a minimálisat az MT írja elő. Attól csak felfele lehet eltérni a dolgozó javára.
Bér pedig abszolút a két fél megállapodásának kérdése, ha nem megy szembe a minimálbérrel/garantált bérminimummal.
#1 A fizetés nélküli szabadsággal az a baj, hogy az alatt a tb-t külön kell fizetni és nincs azokon a napokon biztosított jogviszony, 30 nap után megszakad a biztosítotti jogviszony, utána kevesebb táppénz jár egy esetleges betegség esetén. Szóval marha
rosszul jár vele az ember. És nálam több mint 30 lenne szó, a szüneteket szeretném a gyerekeimmel tölteni, hasonlóképp ahogy az anyukám is velem töltötte, de ő pedagógus
én pedig más szakmát választottam, ahol megpróbálnék
hasonló feltételekről tárgyalni, ha van rá jogi lehetőség.
#4 Köszi, a garantált bérminimumig nem kellene lemenni, kevesebb az "értéke" a kért megegyezésnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!