Ha van pl 30 nap szabadságom egy évre, abból mennyivel rendelkezhet a munkáltató?
Hát ha nincs valami 500 ezres szépkártya évete akkor az iylen melóheléyet dobd a kukába!
Én öt évig melóztam úgy, hogy egy nap szabit sem fizettek, utóbbi két év jáérulékait sem fizették be, inkább csődbevitték a céget és kötöttek új munkaszerződést.
Értem én, hogy ez nagy buli ha van háromszáz alkalmazottad, csak hol van ilyenkor a törvény, a traffipax mellett?
#2: Évi 500 ezres SZÉP kártya? Nevetséges havi nettó 30 ezer pluszért kelleme elviselnie ezt a céget? Ne nevettess!
Kérdező: Otthagyni a céget és feljelenteni a munkaügyi bíróságnál.
Kezdjük ott, hogy 20 nap alapszabadság mindenkinek jár és olyan nincs, hogy nem fizetik ki. Folytassuk azzal, hogy bár a munkáltató rendelkezik a szabikkal, a normális helyeken az összes szabidat te határozod meg, hogy mikor veszed ki. Nem is mennék olyan helyre, ahol nem így van.
"Ha van pl 30 nap szabadságom egy évre, abból mennyivel rendelkezhet a munkáltató?"
Hivatalosan a dolgozó 7 nap szabadsággal rendelkezik függetlenül attól, hogy egyébként egész évben hány napra jogosult. A többi része felől a munkáltató rendelkezik.
" ahol 15 napot lehet kívenni, és abból is csak 5 napot fizet."
Egy ilyen helyet otthagyni minél előbb. Törvénnyel szembe megy, gondolod, hogy a többi jogodat nem fogja csorbítani az, aki ilyet meg mer tenni?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!