Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan lehetne jogi és közgazd...

Hogyan lehetne jogi és közgazdász végzettséggel Bécsben szakirányú munkát találni?

Figyelt kérdés

Egyedül ügyvédi irodai munkatapasztalatom van itthon (szakvizsgám nincs még), munka mellett csináltam meg a nemzetközi gazdálkodás szakot (bár ez inkább egy általánosabb, vegyes képzés volt), de ebben még munkatapasztalatom nincsen.

A klasszik ügyvédkedés engem egyre inkább nem vonz, itthon főleg, kint pedig legfeljebb mint "magyar ügyvéd" járhatnék el bármilyen különbözeti vizsga vagy egyéb plusz feltétel nélkül, szóval én inkább valamilyen határterület felé orientálódnék, ami ötvözhető a közgazdász területtel is.

Nem tudom ilyen hattérrel próbálkozott-e már valaki innen, nem feltétlenül Ausztriába, hanem bármilyen más EU tagállamba kimenni.

Én egyedül egy multin belüli "áthelyeztetést" tartok még esetleg reálisnak.

jún. 21. 09:13
 1/4 anonim ***** válasza:
83%

Nincs erre lehetőség, max ha kint elvégzed a jogi kart.

Esetleg közgazdászként próbálkozhtasz, de az hogy kint ügyvédi tevékenységet folytass az kb kizárt.

jún. 21. 09:23
 2/4 anonim ***** válasza:
79%
Sajnos egy sima magyarországi jogász diploma nem annyira kompatibilis külföldi munkavégzéssel - minden országban más a jogrend - de hát ezt gondolom, nem kell neked magyaráznom...
jún. 21. 09:26
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Közgazdasági diploma jó lehet, főleg van valami nemzetközileg elismert certifikáció is mellette.Pl:IFRS

A mikro meg a makroökonómiát nem tanulják kint sem máshogy, mint itt.

A joggal ne lehet, mivel az nagyon ország specifikus.

jún. 21. 10:41
 4/4 anonim ***** válasza:
65%
Valami EUs meló Brüsszelben? Ott szokták szeretni a jogászokat meg a közgarázdákat is.
jún. 21. 11:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!