Mennyire legyen részletes egy önéletrajz?
Hát éppen ez az. Jelenleg 3 oldal, ha feltüntetek mindent ahol legalább egy évig dolgoztam, és feltüntetem az összes államilag elismert képesítést, végzettséget. Az egyes pozíciókhoz 4-4 sort írtam összefoglalva a legfontosabb feladatokat. Ezek közül van ami evidens, és van ami a területet nem ismerők számára azért informatív. Nem tudom eldönteni, hogy ez így túlzó-e. Viszont szelektálni sem igazán tudom mi alapján kellene.
A megpályázott gyakornoki pozícióhoz viszont egyik sem kapcsolódik. Ha kizárólag a szakmailag releváns dolgokat írnám be, akkor a képzésen kívül -aminek a befejezéséhez gyakorlati helyet keresek- nem nagyon lenne más ami említésre méltó.
Én fel szoktam sorolni a főbb feladataimat az egyes munkahelyeken, igen. Abból látják, hogy mivel foglalkoztam eddig. Ami szerintem nem lényegtelen.
De nem folyó szöveggel, hanem csak vázlatosan, felsorolás szerűen. Így is csak 1-1,5 oldal az önéletrajzom mindennel együtt. Szerintem még áttekinthető, nem terjengős.
Korábbi munkahelyek kellenek, rövid leírással, hogy mit csináltál. Az utolsó lehet egy kicsit részletesebb, úgy is mindenki arra fog fókuszálni, de azért az egész 2 oldalba férjen bele (ha csak nem vagy szupersztár a szakmádban).
Érdemes az elejére felsorolás szinten odaérni, hogy mikhez értesz (csak releváns dolgokat írj), hogy felkeltsd a figyelmüket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!