Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mivel lehet jól keresni...

Mivel lehet jól keresni teljes állás mellett? Ti mit tennétek ebben a helyzetben? (lent)

Figyelt kérdés

Minimálbérért dolgozom és mellette szoktam vállalni minden héten plusz egy nap alkalmi munkát. (többnyire vendéglátásban.)

A jelenlegi munkahelyemen határozott idejű szerződésem van, így az nem opció, hogy váltsak. (Heti 40 óra irodai munka. Gép mellett, nem megterhelő és vam 2 nap home office)

Évekkel ezelőtt elkezdtem versenysportolni és eddig kijöttem a havi keresetemből, de most jött egy nagy lehetőség, hogy jobb kategóriába léphessek a sportban. Ez viszont azzal jár, hogy személyi edzésre kellene mennem, ami havi plusz 30-70e ft lenne. Ennél többet viszont már nem tudok dolgozni... Az hosszútávon nem működik, hogy 7/7 napot dolgozzak, viszont ezt a lehetőséget sem akarom elhalasztani, mert nagyon sokat dolgoztam érte, hogy ide jussak.

Ha van bármilyen ötletetek, hogy hogyan tudnék szert tenni valamilyen nagyobb bevételre, az nagyon jó lenne. Most elég kilátástalannak érzem a helyzetet és el vagyok szomorodva.

jún. 16. 00:33
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

8-9 egyenlőre az egészséggel nincs bajom.

Reggel 4-kor kelek kb. 7-ig a vállalkozás ügyeivel foglalkozok home officeban könyvelek. 8-17-ig irodában vagyok főállásban,szellemi munkán, közszférában, pénteken rövidített hivatali munkaidővel 8-14 óráig.

Péntek du 15-20 óráig foglalkozok még a vállalkozásom dolgaival. Estéim mindig szabadok hétköznap és a telefont sem veszem fel, ha munkaügyben hívnak...

Igaz általában este 9-10 körül már alszok hétköznap.

Hétvégén, ha épp nincs határidős dömping, akkor vagy 6-kor kelek 7-17-ig dolgozok és az este szintén szabadba marad , vagy ami ritkább már, hogy 9-kor kelek és 10.30-23.00-ig dolgozok vendéglátásban. Ezt már a hétfői nap miatt, inkább kevésbé vállalom el.

+ Minden két-háromhetente a teljes hétvégémet szabadba hagyom, mert efosként eldönthetem mikor és hová megyek dolgozni. Nincs kötöttség benne.

Így jut idő kikapcsolódásra, sportolásra, és ha úgy tartja kedvem, vagy épp a kötelező továbbképzéseket nézem, még távoktatásban tanulásra is (szeptembertől pl. egyetemi mesterképzésre van pontok alapján jó esélyem továbblépni ) . Ha lebetegszek, közszférában könnyeben megyek el táppénzre, mint versenyszférában vendéglátásból ( minimálbéres bejelentéssel ). Illetve a szabi alatt, vendéglátásban is anapi 30-35.000-et megkereem, ha épp valami több napos nagy rendezvény van.

Nem pénzhajhászás, csak amiatt nem is csinálnám, de a 4 fős családot el kell tartani, mégha adódnak olyan életheyzetek, amikor magadra maradsz családfenntartóként a tartósan súlyos beteg társad mellett, aki munkaképtelen és állandó kórházi kezelésre szorul.

Emellett a kérdező szempontjából is inkább abban van itt a relevancia, hogy hogyan osztod be az idődet és energiádat, az adott cél(ok) érdekében.

Én pl. pont ezért is váltottam a főállású vendéglátásból át hivatali munkarendre. mert egébként az sem volt rosz, amikor heti 3-4 napot 13 óráztam vendéglátásban, a többi a vállalkozásé volt. De pénzben és bejelentett bérrel összessen kb havi 250.000 Ft-al alatta voltam a jelenleginek (ami épp az albérlet havi költsége jelenleg ).

Igaz munkaidőben ez a jelenlegi heti 80-al szemben "csak" heti 70-72 órát jelentett és kéthetente fixen szabadak voltak a hétvégék is, de nyilván nem opció az sem, ha beteg leszel, akkor napi 10.000 Ft-ot se kapjál érte. táppénzként.

jún. 16. 15:39
 12/18 anonim ***** válasza:

Járj utána, de szerintem a határozott idejű a munkaszerződést is felmondhatod a határozott idő lejárta előtt is.

Ha több pénzre van szükséged, akkor először próbálj meg tárgyalni a fizetésemelésről. Az extrém infláció, áremelkedések, bérek reálértékének csökkenése bőven elegendő okot adnak rá, hogy több fizetést kérj. Ha nem mennek bele, akkor meg hagyd ott a céget és keress jobban fizető főállást.

jún. 16. 16:08
 13/18 anonim ***** válasza:
216 nettó? Komoly, hogy ennyiért elmennek dolgozni? Ez gondolom kozig lehet..
jún. 16. 18:31
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

"8-9 egyenlőre az egészséggel nincs bajom."

Igen. Egyelőre. Aztán majd később bánni fogod ezt az egészet. Huszonévesen pl még én is bírtam az éjszakázást, de 35 fölött már elég, ha 11-ig fent vagyok és másnap alig élek.

jún. 16. 19:09
 15/18 anonim ***** válasza:
43 vagyok egyébként 🙂.
jún. 16. 19:59
 16/18 A kérdező kommentje:

Igen, 216 netto a mostani garantált bérminimum. A fizetés emelésröl beszéltem már, és az itteni finance részleg nagyon is támogatja az ötlete de sajnos a cégnek koreai vezetése van, akik magasról tesznek rá, hogy mennyire boldogok a munkavállalók. „Majd úgyis találunk másikat…“

És igen, sajnos volt az az élethelyzet, amikor az volt a legjobb opció, hogy rábólintsak erre az ejánlatra. Nem szívesen tettem már akkor sem, de van olyan, hogy az embernek nincs jobb választási lehetösége. Ezért most ebböl próbálom kihozni a lehetö legjobbat.

Január végéig tart ez a szerzödésem. Addig kell valahogy megoldani, utána már tovább tudok lépni egy jobban fizetö helyre.

jún. 17. 01:45
 17/18 anonim ***** válasza:
Értem. Nade miért nem más irodai meloban gondolkodsz, ha úgyis ebben van tapasztalatod? Vagy emellé más irodai, vagy nem tudom.
jún. 17. 08:51
 18/18 anonim ***** válasza:
Nehezen tudok elképzelni olyan helyzetet, ahol nincs más lehetőség, mint elfogadni egy irodai melót határozott időre minimálbérrel...
jún. 17. 09:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!