Mérlegképes könyvelő vagy fullstack fejlesztő tanfolyam?
Olyan, hogy fullstack fejlesztő tanfolyam, nem létezik. Vagy ha igen, akkor baromi drága és több évig tart. :)
Őszintén, én most egyiket sem ajánlanám ennyi alaoján, rohadtul különböző szakterületek és ha ez a kettő merül fel mint lehetőség, akkor szinte biztos, hogy egyik sem érdekel és nem néztél utána. Persze mivel abszolút fingunk sincs se rólad, se az élethelyzetedről, alapvetően sem tudnánk okosat tanácsolni.
Egyik esetben sem a tanfolyamtól fogsz jól keresni, ha fogsz egyáltalán, hanem hogy hová tudsz benne eljutni. Az meg sok tényezőtől függ, amitől egyik tanfolyam sem fog mentesíteni.
Könyvelőként is fontos az IT de nem amiatt, hogy Api-kat tudj beintegrálni meg összekapcsolni a könyvelő szoftvereddel, hanem hogy hatékonyabban működj, pl egy 180.-200.000 soros, 91 oszlopos 35 mb-os excel fájlból szolgáltass éves stat. adatokat határidőre.
És akkor még mindig csak egy egyszerű excel exportról beszélünk...
Nem fejlesztői szintről, ahol majd akkor lesz értelme annak, ha a munkát segítő programokat hozol ilyen feladatokhoz létre pl. amit jó pénzért kínálhatsz pl könyvelőknek is.
Hát nem tudom, gazdinfot végeztem. Nem volt annyi progom mint egy mérnökinfósnak, de így is belegebedtem. A fullstack valahogy hihetetlen hogy egy kis képzésbe beleférne, sok év munkája. Max az alapokat darálják el.
A mérlegképes könyvelő meg kb semmire nem jó. Egyik gazdász tárgyam végeztével hozzám vágták azt a papírt is, de csak porosodik a fiókban. Bármelyik hülye el tudta végezni régebben pár hetes OKJ-n is (most nem tudom mi a helyzet) így kb ahhoz is van mérve a kereset és keresettség is.
"Bármelyik hülye el tudta végezni régebben pár hetes OKJ-n is (most nem tudom mi a helyzet) így kb ahhoz is van mérve a kereset és keresettség is."
Na hát ez azért nem egy pár hetes OKJ, amit minden hülye el tud végezni, de nyilván nem is rakétatudomány, plusz hát önmagában ezzel nem igazán lehet jól fizető munkát kapni, főleg kezdőként.
De a fullstack képzés valóban hiteltelen. Plusz az utóbbi sok év dömpingje után most már elég nehéz kezdőként IT-ban elhelyezkedni, főleg diploma, tapasztalat és minden nélkül.
Nyilván nem sz8 szerint minden hülye, csak akit átrúgdostak kettesekkel legalább érettségin. És valóban nem pár hét hanem 6 hónap. De amúgy igen, 22 fős csoportból 19 elvégezte úgy hogy párakból a 8 általánost is nehezen nézte ki az ember.
Az a baj az ilyen fullstack képzésekkel is hogy kap egy gyorstalpalót az ember, amivel kb semmire nem megy, de jó drágán.
Csak a frontend-backend-hálózatismeret 1-1-1 év minimum.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!