Mi az oka annak, hogy nem akarok dolgozni és tanulni?
Nem akarok semmit az élettől. Nem vágyom munkára, fizetésre, saját autóra, házra meg a többi banális dologra.
Ha most azt mondanák, kiraknak az utcára, mennék is, felfutnék a 10. emeletre és leugranék. Nem okoz nekem semmi sem örömöt.
Számomra nyűg az állandó pénzhajhászat, küzdelem, társadalomba való beilleszkedés, és még sorolhatnám.
Én el nem tudnám képzelni, hogy egyáltalán vágyjak valamire. Mi a jó ebben? Abban? Nálam nem kapcsol be semmi. Kéne? Vagy másoknál sincs meg ez a szikra? Tényleg örülnek az emberek annak, hogy tanulhatnak, hogy dolgozhatnak? Mivel jobb, mint éhen halni? Tényleg nem látom át. Sosem értettem, hogy miért KELL megfelelni a “normáknak.”
Depressziót ne vesse fel senki, gyerekkorom óta ilyen vagyok.
Nem dolgozom,nem tanulok mer utálok.
Nem is vagyok különösen boldog
Semmi értelme. Az emberek általában hajszolják az anyagi dolgokat, azt gondolják, hogy ettől lesznek boldogok, ha megveszik az új autót, az új kanapét, házuk lesz stb. Valakinek jobban bejön, ők a luxus szarságokat hajszolják, az arany ékszereket, a yachtot, az egzotikus utazást stb.
Aztán meglepő, de egyik sem okoz valódi örömöt, boldogságot.
Ami valóban fontos, az az emberi kapcsolatok milyensége. Ha ez nincs meg, nem boldog az ember. Ehhez viszont nem kell se pénz, se státusz, se munka, se fizetés.
Nyilván a pénz addig szükséges, hogy az ember saját magát fenn tudja tartani, viszont ezek után minden más csak a valódi problémák elnyomására való kényszer az anyagiak által.
Lehet nekem nem munka, hanem egy HIVATÁS kell. Ha van esélyed megtalálni, akkor lehet csak egy sötét múltnak fogod látni azt, amit most leírtál.
Valami csak érdekel. Olyan nincs, hogy semmi.
"Számomra nyűg az állandó pénzhajhászat, "
És miből telik majd évente új telefonra? Internetkapcsolatra? Meleg vízre, ebédre, divatos ruhára, frizurára, egyáltalán lakhatásra, ha apudék már nem tesznek a segged alá mindent?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!