Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha nem tudom mit...

Mit tegyek, ha nem tudom mit akarok tanulni és mit szeretnék majd dolgozni?

Figyelt kérdés

Fogalmam sincs, hogy mi akarok lenni. Tényleg nem. Állandóan ezzel csesztetnek és már az agyamra megy. Nincs egy összejövetel ahol ne kérdeznék meg, hogy hova tanulok tovább. Aztán meglepődnek, hogy nem tudom.

11. osztályos vagyok, 18 éves, utóbbi két évemben kitűnő tanuló. Jövőre érettségi. Nem tudom kitalálni, hogy mit csináljak. Valahogy semmi nem érdekel igazán. Elektronika érdekel, de azzal már el vagyok késve, ahhoz 9.től kellett volna szakgimi.

2022. jan. 27. 22:08
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Menj el és dolgozz pár évet, illetve látogass el pályaválasztási tanácsadóhoz. Majd közben kitalálod, nem leszel elkésve semmivel akkor sem, ha nem döntesz azonnal érettségi után.
2022. jan. 27. 22:20
 2/9 anonim válasza:
20 évesen jöttem rá arra, hogy én mi akarok lenni. 18 évesen teljesen normális, hogy keresed a helyed. Sok ismerősöm 20 éves és csak teszteli magát az életben, hogy mit szeret csinálni.
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

"Elektronika érdekel, de azzal már el vagyok késve, ahhoz 9.től kellett volna szakgimi."

Ez meg nettó hülyeség

4/9 anonim ***** válasza:
100%
Lassan 40 éves vagyok és még mindig nem tudom mi akarok lenni. Van vagy 10 szakmám, mert hobbiként mindig beiratkoztam egy okj-re... Szóval nyugi. Jópap holtig tanul. 😂 Keress egy olyan munkahelyet ami melett van időd az igazit keresni.
2022. jan. 27. 23:25
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Ezzel en is igy voltam. Annyit tudtam, hogy fixen realos vagyok, es nem bolcseszkarra szeretnek menni. Ugyhogy elmentem gazdalkodasi es menedzsment alapszakra, mert meno volt a neve. (Igen, csak ezert 😅) Annyira jo volt, hogy rajottem, hogy tenyleg a gazdasagi targyak erdekelnek, visuont penzugy es szamvitel kizarva. A marketing mellett dontottem, a mestert (ha minden jol megy) mar azon vegzem el.

Ha nem tudod meg mit szeretnel csinalni, de nagyjabol tudod milyen iranyba mennel, valassz egy gyujtoszakot ahol a tobbi szakrol is van orad, majd elvalikit szeretnel. Ha meg nem, akkor sem leszel elkesve.

2022. jan. 27. 23:46
 6/9 A kérdező kommentje:

1: de mit? :D :D

3: miért ne lenne az? nem elektronika szakra mentem. 3 évnyi különbözeti vizsgát meg lehetetlen megtanulni márciusig.

2022. jan. 28. 10:37
 7/9 A kérdező kommentje:
Az a kérdés fogalmazódott még meg bennem, hogy sokan írjátok nem leszek elkésve semmivel sem. Ezt hogy értsem pontosan? Nekem végig azt mondták, hogy 8.ban kell eldönteni, hogy gimire 9. osztályt hol kezdem. reál szak, gépész szak, elektronika, kémia, stb stb stb. Namost ugye én normál gimibe mentem, és mint írtam 11. osztályos vagyok. Én ezt úgy érzékeltem, hogy ahhoz, hogy eletro vagy gépész szakot végezzek, már el vagyok késve, mert 9.ben kellett volna elkezdeni.
2022. jan. 28. 10:47
 8/9 anonim ***** válasza:

6.

Amit találsz.

Egyébként meg azért nem az, mert a többség nem tud semmi ilyesmit, semmi specifikusat 18 éves kora előtt. Mégis profi orvos, mérnök, jogász, stb lesz belőle. Ezek szakmák, nem szuperképességek és nem olyan dolgok, amiket éretlen fejjel muszáj tanulni ahhoz, hogy jó legyél bennük.

2022. jan. 28. 11:15
 9/9 anonim válasza:

Nem vagy elkésve semmivel sem. Ha az elektronika érdekel, keress olyan szakot, ami ezzel kapcsolatos.

Vicces lenne, ha 14 évesen már tudnia kellene mindenkinek, hogy mi szeretne lenni.

Én lassan 30 leszek és még mindig nem tudom. :D Elvégeztem egy mérnöki szakot (gimi után), most abban dolgozom, jó is vagyok benne, de úgy érzem nem nekem való. Úgyhogy most próbálok új dolgokat kipróbálni és irányt váltani. Sose késõ. 18 évesen meg pláne nem.

2022. jan. 28. 13:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!