Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit csináljak, ha az új...

Mit csináljak, ha az új munkatársam többet keres ugyanabban a pozícióban?

Figyelt kérdés

Fél éve kezdtem egy munkahelyen, Junior programozó pozícióba 2 év tapasztalattal, 800 bruttóért. 2 hónap után a managerem mondta, hogy megvan velem elégedve, és nemsok választ el a medior szinttől. Illetve belengetett egy 10%-os emelést is emellé.

Viszont miután engem felvettek, 1 hónapja rá jött egy új kolega, ugyanúgy junior poziba, csak neki 1 év tapasztalata volt, de az is IT support, és nem fejlesztés. Mióta itt van, folyamatosan engem kérdezget, én persze segítek neki, van hogy helyette oldom meg a feladatokat. Látszik, hogy full kezdő, amivel nem is lenne baj. Viszont tegnap véletlenül egy HR-es papír helyett a bérpapírját mutatta, amin kiderült, hogy neki 930 a bruttója....

Tehát ő full kezdő, olyan mintha a mentorja lennék, de mégid egy poziba vagyunk, illetve engem hs előléptetnek mediorrá, kapok 10% emelést... 880-at. Ő meg 930-at. Ezt hogy? Mit tegyek? Bohócnak érzem magam.

jún. 11. 12:54
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%
Mindenkinek annyi a bére, amennyit kialkudott magának. Ha magasabbat szeretnél, akkor alkudj magasabbat.
jún. 11. 13:16
 2/24 anonim ***** válasza:
83%
Tróger cégnél vagy. Ilyesmi velem többször megtörtént. Mérlegelj, hogy neked megéri-e így is vagy menj el máshova ennyiért vagy többért.
jún. 11. 13:30
 3/24 anonim ***** válasza:
67%

Hogy a francba' kereshet ennyit egy írástudatlan?????

Felrobbantom a g ecibe ezt a rohadt országot már!

jún. 11. 13:35
 4/24 anonim ***** válasza:
77%
Mert bohoc is vagy mellette
jún. 11. 13:52
 5/24 anonim ***** válasza:
81%

Ilyenkor elkezdhetsz alkudozni, hogy többet szeretnél, és felhozhatod az általad említett indokokat, amihez valójában semmi közöd, csak valahonnan véletlenül megtudtad.

A másik lehetőség, hogy keresel egy másik munkahelyet, és a jelenlegin elegánsan felmondasz.

A harmadik, hogy elfogadod a jelenlegi szitut.

jún. 11. 14:57
 6/24 anonim ***** válasza:
34%
Érdemes azt is figyelembe venni, hogy ki mennyit dolgozik, vagy miből jön össze az a havi bér.
jún. 11. 15:07
 7/24 A kérdező kommentje:
Értem, mivel jelenleg kb. 2 ember helyett dolgozok Medior szinten egy juniornál is kevesebb bérért, felfogok mondani. Más jobb ötletem nincsen.
jún. 11. 16:38
 8/24 anonim ***** válasza:
37%
Mindenképpen hisztivel, ajtócsapkodással és felmondással kezdd, véletlenül se azzal, hogy közlöd az új fizetésigényed.
jún. 11. 21:09
 9/24 A kérdező kommentje:
Mindenképp úgylesz, apa! Jó hogy ezt leírtad, különben hisztivel és ajtócsapkodással mondtam volna fel! Köszönöm, mesterem!
jún. 11. 21:34
 10/24 anonim ***** válasza:
35%
Helyes! Ne felejtsd, itt a becsületed a tét, és hogy megmutasd nekik, hogy veled nem lehet packázni. Ne hagyd magad, ha esetleg bepróbálkoznának azzal az ócska trükkel, hogy másfél millát ajánlanak. "Ez a hajó elment, gyíkok!" és mic drop, hasta la vista, baby.
jún. 11. 22:21
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!