Mit csináljak, ha az új munkatársam többet keres ugyanabban a pozícióban?
Fél éve kezdtem egy munkahelyen, Junior programozó pozícióba 2 év tapasztalattal, 800 bruttóért. 2 hónap után a managerem mondta, hogy megvan velem elégedve, és nemsok választ el a medior szinttől. Illetve belengetett egy 10%-os emelést is emellé.
Viszont miután engem felvettek, 1 hónapja rá jött egy új kolega, ugyanúgy junior poziba, csak neki 1 év tapasztalata volt, de az is IT support, és nem fejlesztés. Mióta itt van, folyamatosan engem kérdezget, én persze segítek neki, van hogy helyette oldom meg a feladatokat. Látszik, hogy full kezdő, amivel nem is lenne baj. Viszont tegnap véletlenül egy HR-es papír helyett a bérpapírját mutatta, amin kiderült, hogy neki 930 a bruttója....
Tehát ő full kezdő, olyan mintha a mentorja lennék, de mégid egy poziba vagyunk, illetve engem hs előléptetnek mediorrá, kapok 10% emelést... 880-at. Ő meg 930-at. Ezt hogy? Mit tegyek? Bohócnak érzem magam.
Hogy a francba' kereshet ennyit egy írástudatlan?????
Felrobbantom a g ecibe ezt a rohadt országot már!
Ilyenkor elkezdhetsz alkudozni, hogy többet szeretnél, és felhozhatod az általad említett indokokat, amihez valójában semmi közöd, csak valahonnan véletlenül megtudtad.
A másik lehetőség, hogy keresel egy másik munkahelyet, és a jelenlegin elegánsan felmondasz.
A harmadik, hogy elfogadod a jelenlegi szitut.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!