Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit csináljak, ha az új...

Mit csináljak, ha az új munkatársam többet keres ugyanabban a pozícióban?

Figyelt kérdés

Fél éve kezdtem egy munkahelyen, Junior programozó pozícióba 2 év tapasztalattal, 800 bruttóért. 2 hónap után a managerem mondta, hogy megvan velem elégedve, és nemsok választ el a medior szinttől. Illetve belengetett egy 10%-os emelést is emellé.

Viszont miután engem felvettek, 1 hónapja rá jött egy új kolega, ugyanúgy junior poziba, csak neki 1 év tapasztalata volt, de az is IT support, és nem fejlesztés. Mióta itt van, folyamatosan engem kérdezget, én persze segítek neki, van hogy helyette oldom meg a feladatokat. Látszik, hogy full kezdő, amivel nem is lenne baj. Viszont tegnap véletlenül egy HR-es papír helyett a bérpapírját mutatta, amin kiderült, hogy neki 930 a bruttója....

Tehát ő full kezdő, olyan mintha a mentorja lennék, de mégid egy poziba vagyunk, illetve engem hs előléptetnek mediorrá, kapok 10% emelést... 880-at. Ő meg 930-at. Ezt hogy? Mit tegyek? Bohócnak érzem magam.

jún. 11. 12:54
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
18%
Amit szeretnél?
jún. 11. 23:44
 12/24 anonim ***** válasza:
75%

Igazából nem értem az ilyen cégeket. Előbb-utóbb úgyis kiderülnek az aránytalanságok...

Mondd meg a főnöködnek a következő bértárgyalásnál (sőt akár te is felhozhatod, hogy szeretnél a béredről beszélni most), hogy te pontosan tudod, hogy nálad kevésbé képzett kolléga is többet keres nálad, szóval a te bérigényed xy forint.

jún. 12. 00:50
 13/24 anonim ***** válasza:
16%
Sose értettem miért számít, hogy x-y ember mennyit keres. Ne másokhoz hasonlítsd magad.
jún. 12. 11:44
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

"Sose értettem miért számít, hogy x-y ember mennyit keres. Ne másokhoz hasonlítsd magad."

Lol. Már hogyne számítana, ha egy ugyanolyan munkakörben lévő, láthatóan gyengébben teljesítő, kevesebb tapasztalattal rendelkező ember többet keresne. :) Ostoba az, aki ezt hagyja vagy nem érdekli.

jún. 12. 12:21
 15/24 anonim ***** válasza:
69%
Na többek között ezért se mondom el senkinek se a fizumat, baráti társaságokban is ritkán beszélnek erről, nem hogy a munkahelyen, ritka amikor azt mondják hogy 'Gratulálok', hanem csak a fikázás megy. Saját magamhoz és az igényeimhez mérem a fizumat, ha nekem nem elég 500 nettó akkor teszek érte és leszarom mennyit keres a szomszéd józsi bácsi, kialkudta....majd kialkudom én is. Ennyi.
jún. 12. 12:54
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Ezt vagy totál félreérted, vagy meglehetősen idióta életfelfogásod van.

Az, hogy a Józsi autószerelőként mennyit keres, az pont ne érdekelje a kérdezőt, ha programozó, ez oké.

Az se érdekelje (a szakmai kíváncsiságon túl), hogy Petike egy totál másik cégben és iparágban szoftverfejlesztőként mennyit keres.

Na de az rohadtul igenis érdekelje, hogy ha többet keres a junior kolléga, aki nélküle kb. munkaképtelen. Az meg aztán pláne érdekelje, ha ő egy szakmai előléptetés után még mindig kevesebbet fog kapni, mint az önálló munkavégzésre képtelen junior. :) Ilyenkor egy normális ember beszél a főnökével vagy szépen munkahelyet vált. Mindenki pénzből él barátom és bizony a mai árak (élelmiszer, albérlet stb.) mellett rohadtul nem mindegy egy fiatalnak az, hogy mondjuk havi 100-zal kevesebből kell élnie, mint ahogy élhetne.

jún. 12. 13:14
 17/24 anonim ***** válasza:
43%
Sztrájkolj, vegyél vissza a munkából! Hagyd, hogy a jobban keresők dolgozzanak helyetted!
jún. 12. 14:45
 18/24 anonim ***** válasza:
16%
Mérnökként engem se érdekel,hogy mennyit keres a kollégám. Semmi közöm hozzá, kialkudott egy bért és ennyi. Nem ez alapján kell fizuemelést kérni.
jún. 12. 15:16
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

"Nem ez alapján kell fizuemelést kérni."

Valóban, nem a piaci bér alapján kell kérni... hát akkor mi a lónak a f..sza után kéne? :D

Én elhiszem, hogy te ilyen zenben vagy és pont nem érdekel, hogy miből élsz meg, de a legtöbb ember nem ilyen.

jún. 12. 15:44
 20/24 anonim ***** válasza:
0%
Sotetsegben eltek sracok... Az interju tobb dologrol szol, nem csak a szakmai tudasrol. Nehogy mar ket ember ugyanannyit kelljen kapjon hasonlo munkara amit nem is ugyanugy vegeznek el...
jún. 12. 16:17
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!