KezdƑoldal » Üzlet Ă©s pĂ©nzĂŒgyek » Karrier, fizetĂ©s » Egy nagy đŸ’©-nak Ă©rzem magam,...

Egy nagy đŸ’©-nak Ă©rzem magam, mert nem sikerĂŒl az ĂĄllĂĄskeresĂ©s. Mi ebbƑl a kiĂșt?

Figyelt kérdés
Van egy jĂł CV-m, amivel be is szoktak hĂ­vni interjĂșkra, amik egyĂ©bkĂ©nt jĂłl is szoktak sikerĂŒlni, mert ĂĄltalĂĄban 2-3 körön is tĂșljutok, de utĂĄna mintha valami elƑre kĂłdolt törvĂ©nyszerƱsĂ©g lenne, mindig jön az auto mail vagy a magyarĂĄzkodĂĄs, hogy sorry, de nem veled folytatjuk vagy sorry, de betöltötte egy belsƑs vagy csak simĂĄn leveszik a karrier oldalrĂłl a pozĂ­ciĂłt, mintha sose lĂ©tezett volna. ValĂłszĂ­nƱleg nagy hĂĄtrĂĄny lehet, hogy kezdƑ vagyok, gyakorlatilag mĂ©g az egyetemi padbĂłl sem ĂĄlltam fel hivatalosan (vĂ©gzƑs vagyok). HĂŒlye nem vagyok, mert teljesĂ­tettem mĂĄr sima HR interjĂșt is, meg technikait is, tehĂĄt nem vagyok egy Ă©rtelmetlen ember, csak valahogy mindig közbejön egy mĂĄsik, aki szebb, jobb, okosabb, csĂłkosabb, belsƑs stb. Nagyon megterhel lelkileg, mert mindig jĂł tanulĂł voltam, most is tele lennĂ©k motivĂĄciĂłval, hogy fejlƑdjek, van eszem is, tehĂĄt nem lenne egy lehetetlen kĂŒldetĂ©s Ășj dolgokat elsajĂĄtĂ­tanom, de egyszerƱen nem kellek. MĂĄsodik, harmadik kör utĂĄn jĂłl gondolom, hogy ilyen tĂ©nyezƑk miatt utasĂ­thatnak el? TĂ©nyleg egy đŸ’©-nak Ă©rzem mĂĄr magam.

2024. jĂșn. 10. 17:31
1 2
 1/19 anonim ***** vĂĄlasza:
58%
Keress addig eladĂłi, gyĂĄri, stb. munkĂĄt, amĂ­g nem tudsz a szakmĂĄdban elhelyezkedni. Vagy ha anyagilag nem vagy rĂĄszorulva, hogy dolgozz, akkor csak simĂĄn prĂłbĂĄlkozz tovĂĄbb.
2024. jĂșn. 10. 17:41
Hasznos szĂĄmodra ez a vĂĄlasz?
 2/19 anonim ***** vĂĄlasza:
78%

Munkåltatói oldalról hadd írjak. Nålunk mindig igaz, amit a vålasz emailben írunk, hogy betöltötte mås. Ez az igazsåg, mås egyszerƱen jobb volt MOST nålad.

Ez nem a te hibĂĄd, ezer oka lehet: több a szakmai tudĂĄsa, jobb a nyelvtudĂĄsa, jobban sikerĂŒlt a teszt feladata (nĂĄlunk mindig van szakmai teszt), neves egyetemen vĂ©gzett, kollĂ©ga ajĂĄnlotta be, belsƑs munkatĂĄrs jelentkezett hirtelen, fizetĂ©si igĂ©nye jobban beleillik a keretbe stb. stb.

De a legfontosabb a szakmaisĂĄg utĂĄn: szimpatikus. Nem nekem, nem Ă©n döntök, hanem az, akivel dolgozni fog, a leendƑ fƑnöke. Ha Ƒ nem Ă©rzi a "szikrĂĄt", hiĂĄba jĂł a jelölt teszt feladata, nem Ƒt fogja vĂĄlasztani.

LĂĄtod, mennyire szubjektĂ­v? Nem feltĂ©tlenĂŒl te tehetsz rĂłla.

2024. jĂșn. 10. 18:23
 3/19 anonim ***** vĂĄlasza:
88%
Gyakran mĂĄr a hirdetĂ©s feladĂĄsa elƑtt betöltöttĂ©k az ĂĄllĂĄst, vagy mĂĄr az interjĂșztatĂĄs elejĂ©n eldƑlt, ki lesz a befutĂł. A fĂ©rjem unokahĂșgĂĄt több helyen azĂ©rt utasĂ­tottĂĄk el, mert tĂșlkĂ©pzettnek tartottĂĄk. Én egyszer lemondtam egy ĂĄllĂĄsinterjĂșt, mĂ©gis kaptam egy levelet, hogy mĂĄst vettek fel. Sajnos az ĂĄllĂĄskeresĂ©s ezzel jĂĄr, sok csalĂłdĂĄs Ă©ri az embert. RĂ©gen is Ășgy volt, hogy leginkĂĄbb ismeretsĂ©gen keresztĂŒl lehetett elhelyezkedni. Sok Ă©vvel ezelƑtt jelentkeztem egy ĂĄllĂĄsra, nagyon jĂłl sikerĂŒlt. Annyira biztos voltam benne, hogy felmondtam a munkahelyemen. AztĂĄn kiderĂŒlt, hogy mĂ©gsem engem vettek fel. Teljesen kĂ©tsĂ©gbe voltam esve. Akkor mĂ©g a szĂŒleimmel laktam, azt sem tudtam, hogy mondjam el nekik. SötĂ©t korszak volt.
2024. jĂșn. 10. 18:25
 4/19 anonim ***** vĂĄlasza:
100%
TĂ©ged legalĂĄbb Ă©rtesĂ­tettek, hogy nem kellesz. Én mĂ©g arra se voltam jĂł, hogy elkĂŒldjenek egy kibeqrt emailt, hogy "Bocs Jancsi, de kb. annyira kellesz nekĂŒnk, mint szar a zsebbe!"
2024. jĂșn. 10. 18:29
 5/19 anonim ***** vĂĄlasza:
51%
#1 Vagyok. Csak kivĂĄncsisĂĄgbĂłl kĂ©rdezem, hogy azĂ©rt pontoztĂĄtok-e le a vĂĄlaszomat, mert gyakorlatias, lĂ©nyegretörƑ vĂĄlasz volt, ami Ă©rdemi tanĂĄcs a kĂ©rdezƑ szĂĄmĂĄra, nem pedig kamu motivĂĄciĂłs duma, ami kirĂĄlyul hangzik, de Ă©rtelme annyi, mint egy szĂŒlƑi Ă©rtekezletnek az ĂĄrvahĂĄzban?
2024. jĂșn. 10. 18:45
 6/19 anonim ***** vĂĄlasza:
80%
Nem te vagy a sogór-koma-jó baråt. Ilyen egyszerƱ. Ebben az orszågban ez így megy.
2024. jĂșn. 10. 20:47
 7/19 anonim ***** vĂĄlasza:
90%

#5 nem azĂ©rt, hanem mert a GYK-nak van egy kĂŒlön GYöKĂ©r szekciĂłja, akik Ă©sz nĂ©lkĂŒl minden vĂĄlaszt lepontoznak. Az elmĂșlt hetekben ez a jelensĂ©g felerƑsödött.

KĂ©rdezƑnek: ne lĂ©gy tĂŒrelmetlen, az mĂĄr jĂł jel, ha sok helyre behĂ­vnak, elƑbb-utĂłbb majd össze is jön. Esetleg azon gondolkozz el, hogy nem csinĂĄltĂĄl-e valamit (szerinted) rosszul azokon az interjĂșkon, ahol nem jutottĂĄl tovĂĄbb. (Lehet, hogy nem, mint Ă­rtĂĄk is, de lehet, hogy tudsz rajta javĂ­tani.)

Én volt hogy hĂłnapokig vĂĄrtam egy lehetƑsĂ©gre, de nem bĂĄntam meg. Ha mĂ©g be sem fejezted az iskolĂĄt, plĂĄne nem kell kapkodnod.

2024. jĂșn. 11. 11:49
 8/19 Senior SĂ©f ***** vĂĄlasza:
53%
Van, akinek sikerĂŒl, van, aki feladja.
2024. jĂșn. 11. 15:46
 9/19 anonim ***** vĂĄlasza:
100%
2-es jól leírta. Ha nem vesznek fel az nem azt jelenti hogy nem vagy elég jó, hanem azt hogy volt 1 valaki aki JOBB nålad. Ennyi és nem több.
2024. jĂșn. 17. 13:26
 10/19 anonim ***** vĂĄlasza:
100%
#9 azért olyan IS lehet, hogy "nem elég jó". Meg olyan IS lehet, hogy kamu a hirdetés (sok ilyen van, hónapokig-évekig "keresnek"...)
2024. jĂșn. 17. 13:55
1 2

Tovåbbi kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabålyzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beållítåsok | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenƑ anyagok nem minƑsĂŒlnek szerkesztƑi tartalomnak, elƑzetes ellenƑrzĂ©sen nem esnek ĂĄt, az ĂŒzemeltetƑ vĂ©lemĂ©nyĂ©t nem tĂŒkrözik.
Ha kifogĂĄssal szeretne Ă©lni valamely tartalommal kapcsolatban, kĂ©rjĂŒk jelezze e-mailes elĂ©rhetƑsĂ©gĂŒnkön!