Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Netto 275 ezerből meg lehet...

Netto 275 ezerből meg lehet élni albérletben?

Figyelt kérdés
Pesten szeretnék albérletbe menni. Azok tapasztalata érdekelne, akik ilyen keresettel élnek albérletben.

2024. jún. 10. 12:46
1 2 3 4 5
 11/47 A kérdező kommentje:
Mellékállást amúgy nekünk nem is szabad vállalni.
2024. jún. 10. 13:36
 12/47 anonim ***** válasza:
73%
Multihoz.
2024. jún. 10. 13:37
 13/47 anonim ***** válasza:
84%
Tudtad, hogy mennyi lesz az annyi. Én ezért nem lettem tanár és mentem inkább a versenyszférába. Ennyiből Budapesten még saját lakásban sem túl kellemes lakni, albérletben meg éhhalál.
2024. jún. 10. 13:38
 14/47 anonim ***** válasza:
66%

Offtopic:

azt kell megnézned, hogy van e feljebb a szakmádban, lehet e feljebb lépnii, és elérhető e egyáltalán neked. Minden szakmában alul kezdi az ember. Senki nem keres kb pályakezdőként milliókat. Az se baj, ha a feljebb lépés neked nem milliókat jelent, mert mindenkinek más az igénye. Van aki kevesebb pénzből is kijön, nem akar gyereket, stb.

Ha van lehetőség, azt kell megcélozni.

Nyilván a te munkádra is van igény. Nem lehet azt mondani, hogy senki ne menjen tanárnak, közszolgának, stb.

Ha viszont nincs lehetőség feljebblépni, akkor át kell gondolni, hogy merre tudsz másfele lépni. Addig nincs jobb válasz erre.

Ontopic: meg lehet élni ebből a pénzből is, ha szobát bérelszt és olcsó kajákat eszel, stb, esetleg összeköltözöl egy nővel és összeteszitek amitek van.

2024. jún. 10. 13:52
 15/47 A kérdező kommentje:
Nem tudtam, hogy ennyi lesz és azt pláne nem, hogy mennyiből lehet megélni. Annyit tudtam, hogy 200 ezer körül fogok keresni és az akkor, amikor jelentkeztem egyetemre (2016) jó fizetésnek számított. Nem is értem, hogy miért nem jó ez. Majdnem netto 300 ezer.
2024. jún. 10. 14:24
 16/47 anonim ***** válasza:
71%
ja, netto 300 meg már majdnem netto fél misi
2024. jún. 10. 14:25
 17/47 anonim ***** válasza:
72%

5: Nem csak az a 3 bértábla van, amit a fősulin tanítottak, hogy sima, közalkalmazotti és köztisztviselői. Tudsz menni pl. kormánytisztviselőnek is vagy igazságügyi területre, ott is magas a bértábla.

a másik, hogy egyes helyeken a közigben nagyon pofátlan jutalmakat lehet kapni, van, ahol a fizetésed többszörösét is.

Ha nem a pénzre mész, hanem más szempontokra, akkor abból nem tudsz előrelépni, ez van.

Magánigazgatásba is tudsz menni, de sajnos ott neked kell kikapatni a megfelelő állást, nem ők keresnek téged ezzel a végzettséggel, ahogy pl. a közigben. Vannak 1M+ nettős fizetések is ott neked, de nagyon érteni kell a munkaerőpiachoz. Esetleg ha kiberbiztonság szakot vagy hasonló infós szakot elvégzel a karodon, az elég jól jön.

2024. jún. 10. 14:33
 18/47 A kérdező kommentje:
Hát jelenleg kormánytisztviselő vagyok és ennyi a bérem.
2024. jún. 10. 14:46
 19/47 anonim ***** válasza:
63%

Figyelj egy olyan diplomád van ami nem ad plussz tudást. De egy bankba ügyintézőnek elmehetsz netto 400at minimum kapnál.

Bár albiban abból se jössz ki.

275ezerből, saját hitelmentes lakásban sem lehet megélni.

2024. jún. 10. 16:39
 20/47 anonim ***** válasza:
28%

Olyan albiba menj ahol szobat berelsz es max 150kbol kijossz. Akkor a maradek eleg lehet egyedul kajara es minden masra. Nem fogsz jol elni, de ha okosan etkezel akkor 60, max 80bol kihozod es meg marad is penzed ruhara, szorakozni stb.

Lehetoleg a munkahelyed kozeleben keress es akkor nem kell berlet sem. Vagy hasznalj biciklit.

2024. jún. 10. 16:43
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!