Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért nem akarnak felvenni...

Miért nem akarnak felvenni szinte sehova dolgozni?

Figyelt kérdés
Április óta keresek munkát, legalább 20 helyre beadtam az önéletrajzom. Eddig 4 állásinterjún voltam, ebből 3 bőven meghaladta a fél órát és úgy éreztem jól sikerült, mégis kifogásokkal szembesültem, amikor telefonon érdeklődtem a további lépésekről. Az adott munkakörben közel 8 év tapasztalatom van. Eddig kettő helyen dolgoztam és sosem volt panasz a munkámra, illetve megszerezni sem volt nehéz a pozíciót. Ennyire válogatnak manapság a cégek vagy én csinálok valamit rosszul?
jún. 7. 18:44
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
52%

Elképzelhető hogy veled van a baj a 8 év tapasztalat ellenére.

- gyenge az önéletrajzod

- a tapasztalatod nem releváns a munka szempontjából

- találtak tőled jobbat

- magas a bérigényed

jún. 8. 07:51
 12/15 anonim ***** válasza:
0%

A 20 CV-ből 4 interjú az nem rossz arány! A szakmát, amire jelentkezel elárulod?

A gondok ott kezdődnek, hogy pasi vagy. És amikor sokan keresnek munkát, akkor a nőknek áll a világ. Sajnos ez van.

Ezen felül lehet, hogy egyszerűen csak nem voltál szimpatikus. Az állásjelentkezők hajlamosak azt hinni, hogy a kompetenciájuk, szakértelmük, tapasztalatuk és az interjún adott ügyes válaszaik a legfontosabbak, pedig sajnos nem. Hanem a kémia. Hogy szimpatikus vagy-e.

4x nem voltál az, ez előfordul. De ugye nem is akarsz ott dolgozni, ahol nem voltál szimpatikus?

Keresgess tovább.

jún. 8. 07:58
 13/15 anonim ***** válasza:
77%
Kérdező. Sajnos számíts arra, hogy eltelhet akár két év is hogy nem találsz munkát. Gecci egy helyzet van. És külföldön is ugyanez nyugi.
jún. 8. 08:19
 14/15 A kérdező kommentje:

#12 Targoncás vagyok (lennék). Szerintem ebben a munkakörben a férfiak vannak többségben. Sosem borítottam árut, nem mentem át senkin/semmin. Szimpátia: lásd az előző válaszom.

#13 A "Gecci egy helyzet van" mondatod kifejtenéd bővebben? Bár sejtem mire gondolsz.

jún. 8. 18:40
 15/15 anonim ***** válasza:
53%
Bármikor el lehet helyezkedni azokban a munkakörökben amiket senki nem akar elvégezni, ahogy azokban is amiket nagyon kevesen tudnak csak elvégezni. Amiket meg sokan el tudnak és akarnak is végezni, oda jellemzően hatalmas a túljelentkezés. Ez van.
jún. 8. 20:00
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!