Miért nem akarnak felvenni szinte sehova dolgozni?
Figyelt kérdés
Április óta keresek munkát, legalább 20 helyre beadtam az önéletrajzom. Eddig 4 állásinterjún voltam, ebből 3 bőven meghaladta a fél órát és úgy éreztem jól sikerült, mégis kifogásokkal szembesültem, amikor telefonon érdeklődtem a további lépésekről. Az adott munkakörben közel 8 év tapasztalatom van. Eddig kettő helyen dolgoztam és sosem volt panasz a munkámra, illetve megszerezni sem volt nehéz a pozíciót. Ennyire válogatnak manapság a cégek vagy én csinálok valamit rosszul?
Azért, mert csak szerinted sikerült jól, szerintük meg nem. A felvételhez meg az kell, hogy szerintük sikerüljön jól.
+ lehet többet kész, mint amennyit a többi jelentkező. Szakmádban számít egyáltalán a tapasztalat vagy bárki betanulja 2 hét alatt egy tűrhető szintre?
jún. 7. 19:35
3/15 anonim válasza:
Inkább vendégmunkásokat foglalkoztatnak.
jún. 7. 19:57
4/15 anonim válasza:
Egy: nagyon kevés helyre adtad be a jelentkezésed. Ha valóban dolgozni akarsz, akkor naponta kellene ennyit beadnod. Minimum.
Kettő: ezt már kitárgyaltuk ismerősökkel, hogy mennyire jellemző, amikor úgy érzed, hogy nagyon jól sikerült az interjú, tutira nem vesznek fel, amikor meg úgy érzed, hogy pocsék volt, akkor igen. Sajnos semmit sem jelent, hogy milyennek érezted.
Amúgy rohadt nehéz az álláskeresés mostanában. Bankba jelentkeztem, be sem hívtak állásinterjúra a közgazdász diplomámmal. Utána meg hallom, hogy olyat felvettek, aki benzinkutas volt előtte. Hát ok.
jún. 7. 19:57
5/15 A kérdező kommentje:
#5: Ezt sajnálattal olvasom
#4: Ezt is...
Pofára megy a dolog? Vagy nem értem. Elvileg szimpatikus vagyok ismerőseim elmondása alapján.
jún. 7. 20:12
6/15 anonim válasza:
Akkor a főnök ismerősét/rokonát vették fel a helyre
jún. 7. 20:14
7/15 anonim válasza:
Nem értelek, két hónap azért munkakeresésben marhára nem sok idő. Vannak kiválasztási folyamatok, amelyek magukban hetekig eltartanak.
jún. 7. 20:16
8/15 anonim válasza:
Mi a végzetséged? Milyen munkákra jelentkeztél?
jún. 7. 20:20
9/15 anonim válasza:
Sok önkormányzati, állami állást muszáj megpályáztatniuk miközben megvan hogy kit fognak felvenni (Pistikét aki a Józsibá unokaöccse)
jún. 7. 20:54
10/15 anonim válasza:
Ugyanez volt nekem is két diplomával, két nyelvvizsgával, egy rakás OKJ végzettséggel, C-s jogsival, PÁV-vizsgával, külföldi munkatapasztalattal egy vidéki kisvárosban. Naphosszat küldözgettem az önéletrajzomat mindenhova. Jelentkeztem sofőrnek, rakodónak, raktárosnak is de semmi. Sima furgonosnak nem vettek fel, pedig szeretek vezetni. Ami lett volna, az a kohótakarítás, az áruházi takarítás, és a gyártósori összeszerelő, de ezekhez nagyon nem lett volna kedvem. Előbb találtam számomra megfelelő munkát Németországban mint itthon.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!