Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek szabályos a 2...

Szerintetek szabályos a 2 hónap felmondási idő?

Figyelt kérdés
Felmondtam a munkahelyen. A szerződésbe bele van foglalva, ha a dolgozói létszám kevesebb, mint 12 (10-en vagyunk), akkor a felmondási idő addig tart, amíg a helyemre új embert nem találnak, a munkakezdése napjáig. Azaz amíg az új kolléga el nem kezd dolgozni. Új embert találtak, az ő felmondási 1 hónap, de a bibi, hogy 1 hónap után neki kötelező 1 hónap tréningre kell mennie (nekünk is kellett) és ha az meg van, akkor állhat neki dolgozni. Így nekem 2 hónap lesz a felmondási időm. Ezt mondta a főnökség nekem. Ez ha így szerződésbe van foglalva, akkor nem tudom megkerülni, ugye?
tegnap 18:03
 1/8 anonim ***** válasza:
31%

Max ha eltekintenek a felmondási időtől, ha nem, akkor nem.

Amúgy szabályos. Nekem 3 hónap volt a felmondási időm, de én vezető beosztásban dolgoztam.

tegnap 18:09
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ilyet amúgy minek írsz alá?
tegnap 18:25
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
Nettó hülyeség 30 nap szokott lenni.
tegnap 18:26
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 60 nap a felmondási időm. Volt egy helyen 90 is, de onnan próbaidő alatt eljöttem.
tegnap 18:48
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

A 60 napos felmondási idő teljesen jogszerű, sőt, manapság fehérgalléros munkáknál már majdhogynem alap.

Viszont szerintem az a kitétel, ami nem konkréan határozza meg a felmondási időt, hanem ilyen zavarosan, hogy amíg a cég talál új ember (mi közöd hozzá) meg amíg "munkába áll" (ez mégis mit jelent? A munkaszerződése kezdetét? Mi közöd a tréninghez?) szerintem nem jogszerű. Ugyanis egyrészt tervezhetetlen, másrészt rajad teljesen kívül álló tényezők befolyásolják. Extrém, de mi van, ha fél évig nem találnak senkita helyedre, aztán valakit felvesznek aki 1 nappal a tréning vége előtt felmond, majd megint 3 hónapig keresnek valakit, újra 1 hónap tréning... Akkor még maradsz egy évig?

mivel MT 30 napot ír elő én ilyen helyről simán eljönnék 30 nap után, de minimum felkeresnék egy munkaügyekre szakosodott ügyvédet tanácsért.

tegnap 20:14
 6/8 anonim ***** válasza:
56%

Ez úgy lenne szabályos, hogy ha a szerződésbe az lenne beleírva FIXEN, hogy mondjuk 60 nap, vagy 90 nap stb.

Ez a "felmondási idő addig tart, amíg a helyemre új embert nem találnak, a munkakezdése napjáig" szerintem egy nem létező kritérium ilyet nem lehet semmilyen szerződésbe belefoglalni.

Mégis mekkora baromság ez? Tényleg mivan ha a próbaidő alatt, vagy a tréning alatt az új jelentkező meggondolja magát? Akkor te tovább maradsz még 2 hónapot? Vagy ha akár fél-egy évig nem találnak senkit?

A két hónapot el tudom fogadni, amennyiben így van leírva a szerződésben de ilyen hókuszpókusz megfogalmazást biztosan leszarnék...

ma 06:10
 7/8 anonim ***** válasza:
Ez gyanús, mond nekik, hogy max egy hónap vagy felnyomod őket a hatóságnál. Ha erősködnek mégis, mit tudnak tenni jogilag? Semmit. Szerintem ezt ők is tudják, csak próbálnak bepalizni.
ma 08:43
 8/8 anonim ***** válasza:

És mi van akkor, ha minden jelentkezőt szándékosan elüldöznek?

Akkor élet végéig maradsz?

Szerintem ezt a dolgot inlább a jogiforum.hu-n érdeklődd meg.

ma 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!