Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi ez a fizetetlen próbanap...

Mi ez a fizetetlen próbanap mánia?!?!?!

Figyelt kérdés

Több munkahelyre is jelentkeztem,ahol azt mondták hogy INGYEN próbanapot kell bevállalnom és majd eldöntik hogy kellek-e,ennyi erővel akkor 30 napra 30ember megy próbanapra??

Van erre vonatkozó törvény?

Járt már valaki így??

2010. okt. 29. 19:12
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Igen, jártam így:) Ez van sajnos. A mai világban sok a gazember.

24/L

2010. okt. 29. 19:46
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem,hogy ez törvényes ,szerintem nem kellene hagyni,belemenni az ilyen ingyenes próbanapokba,mert a végén még vérszemet kapnak és ingyen próbahónapot akarnak majd!Bármennyire is nehéz a munkanélküliség,pénzhiány,az álláskeresőknek meg kellene őrizniük a méltóságukat és meghúzni a határt!Ha éhen halok sem fogok egyetlen napot sem ingyen dolgozni egyetlen nyomorult munkáltatónak sem!Mert annak úgyis az lenne az eredménye,hogy kidob és másnap megy hozzá az újabb ingyen dolgozó és így tovább!Erre megy a játék,ingyen dolgoztatni az embert.Na álljon már meg a menet!Így is épp eléggé lehúzzák az alkalmazottakat ott,ahol csak tudják!Szégyen!
2010. okt. 29. 19:53
 3/8 anonim ***** válasza:
14%
Szerintem teljesen normális az ingyen próbanap mánia. Mi is ezt csináljuk a cégnél. Ez nem azt jelenti,hogy 30 nap alatt 30 embert hívunk be hanem azt,hogy mielőtt szerződést kötnél valakivel behívod,hogy nézzen szét és döntse el,hogy tetszik-e neki a munka, tudja-e vállalni és mi is figyeljük őt,hogy hogyan teljesít. Az ingyen próbanapból a cégnek semmi haszna nincs, feladatot nem fog nyilván kapni az illető csak teszteljük,hogy hogyan viselkedik, befogadná-e a csapat, a vendégekkel kedves-e stb. Kölcsönös szimpátia esetén aláírjuk a szerződést. Szerintem a próbanap mindkét fél számára pozitívum. A munkaadó látja a munkavállalót olyan helyzetekben, melyekbe minden nap be fog kerülni a munkavállaló pedig látja,hogy mit fog vállalni.
2010. okt. 29. 23:04
 4/8 anonim ***** válasza:
62%
Ja még annyi,hogy mi inkább próba 2-3 órára hívjuk be az illetőt nem egy egész napra.
2010. okt. 29. 23:05
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Röhej, hogy milyen szabálytalanságok vannak. Még szerencse, hogy nem tudom, hogy melyik cég hív be munkába "próbanapra" meg "próbaórákra" embereket dolgoztatni.

A munkaszerződés próbaidőre vonatkozó része ezt jelenti. A szerződés aláírása előtt NEM veheti fel a munkát, és ha felvette a munkát, azért őt díjazás illeti meg.

A kizsákmányolás, kizsigerelés az nagyon működik nálunk sajnos. Persze tudom, hogy minden "fegyver" két élű, de azért álljon meg a menet!!

2010. okt. 30. 09:18
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

19:53

Sajnos nem tudom,melyik cég lehettek,de az ilyet értelmes ember nagy ívben elkerüli!A te céged hallott már állásinterjúról meg önéletrajzról?Nos,azok alapján már egy valamire való cégvezetőben már ki kell hogy alakuljon a kellő kép arról,hogy a munkavállaló vajon alkalmas lehet-e vagy sem?Nincs olyan,hogy próbanap,meg próbahét!!

Gondolod,hogy az álláskeresőre nem igaz a mondás,hogy az idő pénz???!

2010. okt. 30. 18:06
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó kettő:

Igazatok van mindenben!!!

Mi dolog az hogy szerződés nélkül ingyen dolgoztatni valakit?!

Jól meg kellene büntetni az ilyen cégeket!!!

Szerintem az ilyen legtöbb cég építőipar és vendéglátás!

Persze 2-3órára és nem dolgozik semmit... :D

Vicc!

Engem nem tudnának ilyennel be etetni!

Különben is 2-3óra alatt mi derül ki egy emberről?

Semmi!!!!!!!!!!!!!!!!

2010. nov. 1. 16:18
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

"befogadná-e a csapat, a vendégekkel kedves-e stb "

Vendéglátás!!!

Mit várhat az ember egy ilyen vállalkozótól!?

Persze van kivétel,de nagyon kevés.

Referencia?

Az többet ér mindennél!!!!

2010. nov. 1. 16:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!