Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Létezik fizetetlen szabadság?

Létezik fizetetlen szabadság?

Figyelt kérdés

Ezt a kérdést is mi írtuk ki: http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-fi..

Beszéltünk a vállalkozóval, hogy fizessen különben fel jelentjük. Azt mondta nyugodtan fel jelenthetjük mert úgyis neki lesz igaza, mivel fizetetlen szabadságon vannak az alkalmazottak. De nem is írtak alá semmilyen papírt. Van ilyen vagy csak meg akart félemlíteni?

2010. máj. 26. 20:15
 1/3 anonim ***** válasza:
van fizetés nélküli szabadság, ha a munkavállaló saját részére házat épít, vagy kórházi ápolása a fizetett TB határán kívül esik.
2010. máj. 26. 20:30
 2/3 anonim ***** válasza:
Van olyan, hogy fizetetlen szabadság. Olyankor veszik ki, ha már nincs több fizetett szabi, de mégis szüksége van szabadságra a munkavállalónak. Én pl. azért voltam félév fizetetlen szabin, mert külföldön dolgoztam, és nem akartam itthon felmondani, hogy utána legyen munkahelyem, amikor visszajövök. Persze ez mindig cég- és főnökfüggő is, hogy megengedik-e.
2010. máj. 26. 20:31
 3/3 anonim ***** válasza:

van fizetés nélküli szabi, a munkavállaló kérheti....amit a munkaadó itt csinál az törvénytelen, ha nem tud munkát biztosítani és nincs több szabadsága a dolgozónak, akkor állásidőt lenne köteles fizetni

www.jogiforum.hu. itt kérdezhetsz és ügyvédet is kereshetsz

a Munkaügyi Főfelügyelőségen lehet bejelentést tenni és fizetési meghagyást kell kezdeményezni, ha nem fizet

2010. máj. 26. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!