Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit szóltok ahhoz, hogy...

Mit szóltok ahhoz, hogy Budapesten már nettó 500 az átlagkereset (KSH, 2024)?

Figyelt kérdés
máj. 26. 09:13
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
15%

Hogyan csusztathatna?

Az albèrlet árak magasak és társaik!

Szerintem Bpn az átlag nettó 850 ezer havonta plusz juttatások.

máj. 27. 09:01
 32/46 anonim ***** válasza:
15%

Szerintem ez nagyon csúsztatott átlag és a sok fekete / szürkemunkás húzza le egyébként valahol nettó 700-800 körül lehet Budapesten az átlagkereset.

Ettől max a nagyon selejtek keresnek kevesebbet akinek pedig piacképes végzettsége van az jóval többet.

máj. 27. 10:07
 33/46 anonim ***** válasza:
100%

Én inkább arra lennék kíváncsi, hogy mennyit keres a legtöbb ember. Az átlag torzított.

Az én környezetemben (vidéki kisváros) általában nettó 300-nál többet kevesen keresnek.

máj. 27. 12:49
 34/46 anonim ***** válasza:
56%
30: Nekem 2 diplomám van, 2 nyelvvizsgám, 12 év munkaviszonyom és a besorolás szerinti bérem kormánytisztviselőként vagy közalkalmazottként nettó 220-280 körül lenne.
máj. 27. 13:27
 35/46 anonim ***** válasza:

30: És 9 évvel ezelőtt megtette a közszféra, hogy elbocsátotta a közalkalmazottait és köztisztviselőit, hogy közmunkában visszavegye őket ugyanabba a státuszba.

Én is voltam kerek 1 hónapig közmunkán emiatt.

Művelődési területen, művelődési, szellemi munka. Magyar rádió és Televízió Zrt.

Évekig tartott ez a körülmény, nem tudom, most mi van ezzel.

máj. 27. 13:30
 36/46 anonim ***** válasza:
34: nem wc papír gyűjtésre gondoltam a tanulással...
máj. 27. 14:02
 37/46 anonim ***** válasza:
0%

36: Az, hogy mire gondoltál, hogy jelenik meg a kereseti statisztikában, amikor a munkavállalók 75%-a a közszférában dolgozik, így az emberek ennyit keresnek vagy kevesebbet, alacsonyabb végzettséggel?

Az emberek 98%-ának alacsonyabb végzettsége van.

máj. 27. 14:11
 38/46 anonim ***** válasza:
100%
37: Pont ezért kapsz ennyire kevés fizetést, mert annyira ostoba vagy, hogy ekkora f*szságokat állítasz mint hogy a munkavállalok 75%-a közszférában dolgozik....
máj. 27. 14:21
 39/46 anonim ***** válasza:

Szerintem ez még akár alábecsült érték is lehet. A Bp-i keresetek az országos átlagbért is nagyon durván megtolják. Bp-en van a legtöbb jól fizető állás, a legtöbb diplomás, értelmiségi ember ott dolgozik, a szolgáltatások, bankok, pénzügy, IT központja nagyjából Bp-en van, szóval értelmeszerűen az itt jól keresők tolják meg az átlagbért országosan is. Ezért hüledeznek sokan a nettó 450 ezres országos átlagbérre is, mert koncentrált bértömeg, néhány ipari központ (Győr, Szfehérvár, Veszprém, Kecskemét, Debrecen, K-Esztergom megye ipara) és Budapest adja ki ezt az összeget. És ha belegondolunk akkor még nem is olyan magas, még így is a sok minimálbéres lehúzza bőven.

Vidéki térségekben egy 300 ezres nettó bér már jónak számít, főleg ha nem 12 órázással és kemény robotolással, túlórázással éri el valaki.

Sokkal érdemesebb lenne differenciálni a béreket, jobban elkülöníteni a különböző térségeket, szétválasztani a közszférát és a versenyszférát, a vidéki és városi térségeket és újra decilisekre osztani a bértömeget.

Szóval szerintem a KSH alapvetően nem hazudik és nem csal, csak eléggé furcsán válogatja az adatokat, illetve ami nekem feltűnt az a havi 8-10%-os emelkedés folyamatosan. Ezt nem értem hogyan jön ki. Tudtommal évente általában 1X van béremelés (ha van) azt pedig nem gondolnám, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben tömegével nyílnának ennyivel jobban fizető pozíciók, amelyeket szinte azonnal be is töltenek, hogy így megugorjon az országos átlag hónapról hónapra. Ilyen ütemben tényleg 1-2 év és ausztriai bérszínvonal lesz nálunk, de valahogy ez sem hihető.

máj. 28. 10:40
 40/46 anonim ***** válasza:
100%

39: lehet, hogy évente 1 szer van béremelés, de nem minden cég emel ugyan akkor.

+az uj embereket általában magasabb bérrel veszik fel, ami gyakorlatilag fizetés emelés.

máj. 28. 16:12
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!