Mit szóltok ahhoz, hogy Budapesten már nettó 500 az átlagkereset (KSH, 2024)?
Alacsonynak tűnik, de ez érthető, hiszen ebben nincsenek benne a zsebbe kapott jövedelmek, részvénycsomagok stb.
A tényleges átlagot 20-30%-kal tippelem magasabbra.
Hol olvastad ezt a nettó 500 ezres budapesti statisztikát?
Én csak annyit tudok, hogy 660 ezer a havi bruttó országosan. Az pedig nem nettó 500 ezer, hanem kevesebb.
Megyékre lebontva nem látok ksh-s adatokat.
Átlagkereset nem azt jelenti hogy az átlag ember ennyit visz haza, hanem azt hogy mennyit kapna fejenként mindenki ha a fizetéseket összegyűjtenénk és egységesen újra osztanánk. Érdekes módon a percentiliseket már nem publikálja a KSH hozzá ami sokkal értékesebb információ lenne.
A legtöbb jól fizető állás Budapesten van, a nagy infos cégektől a bankokon át itt van mindegyiknek a központja, azaz akár 100 ezer állás is lehet ahol millió felett lehet keresni.
Egyébként nettó 500 Budapesten egyáltalán nem sok, lakás bérleti díjak lassan ütik a 200 ezret, bőven millió feletti négyzetméter árakról nem is beszélve.
szóhoz sem jutok
üdv Dublinból 😁😄😄😄
birka magyarok
"Akik nem keresnek ennyit sem , nekik kellene elgondolkodniuk és magukba nézni, hol rontották el."
Az ilyen ostoba válaszadókon mindig el vagyok hűlve.
Értem én, hogy neked van 3 diplomád, és beszélsz 10 idegen nyelvet.
De szerinted nem kell kenyeret sütni, takarítani, csak a diplomás munkahelyek léteznek?
Ha minden pék elmenne irodába dolgozni, nem lenne étel az asztalodon, okoska.
Utolsó: megoldanánk gépesítéssel, vendégmunkásokkal stb., illetve a befolyt plusz adóból (amit a magasan képzett munkavállalók termelnek ki, jellemzően nyelveket beszélő, világlátott emberek, akik ráadásul nem a legdemagógabb közpénztolvajokat juttatnák hatalomra 2/3-os többséggel...) jutna a szegényebbeknek is és nem jachtozásra költenék azt "nemzetünk nagyjai".
Egyébként megbízható takarítóként komoly pénzeket lehet keresni, ha valaki vállalkozik és kiépít egy állandó ügyfélkört.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!