Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit szóltok ahhoz, hogy...

Mit szóltok ahhoz, hogy Budapesten már nettó 500 az átlagkereset (KSH, 2024)?

Figyelt kérdés
máj. 26. 09:13
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
5%
3: Csőlátású előítéletes vagy és dobálózol a pejoratív proli szóval. Miközben én például 300 alatt kapok, nem élek proli életet, senkit nem tudok Budapesten 500-as fizetéssel, 80% jár külföldre, és jó lakásban élnek. Akkor kinek van igaza? Egyébként senkinek.
máj. 26. 11:32
 12/46 anonim ***** válasza:
26%

Alacsonynak tűnik, de ez érthető, hiszen ebben nincsenek benne a zsebbe kapott jövedelmek, részvénycsomagok stb.

A tényleges átlagot 20-30%-kal tippelem magasabbra.

máj. 26. 11:34
 13/46 anonim ***** válasza:
81%

Hol olvastad ezt a nettó 500 ezres budapesti statisztikát?

Én csak annyit tudok, hogy 660 ezer a havi bruttó országosan. Az pedig nem nettó 500 ezer, hanem kevesebb.

Megyékre lebontva nem látok ksh-s adatokat.

máj. 26. 12:15
 14/46 anonim ***** válasza:
24%
Jóval magasabb lehet a valódi átlagkereset Budapesten, csak a sok minimálbérre jelentett munkás lehúzza az átlagot. Én a II. kerületben élek a környezetemben nem ismerek olyan embert aki nettó 700 alatt keresne, még a barátnőm húga is egy sima gazdaságinformatikus diplomával pályakezdőként nettó 720-at keres egy mezei adatelemző pozícióban 21 évesen (igaz SZJA kedvezménnyel de akkor is). Az autószerelő ismerősöm minimálbérre jelentve keres nettó 650k-t + jattok + amit összemaszekol, simán 1 millió felett megvan neki 1 hónapban.
máj. 26. 12:18
 15/46 anonim ***** válasza:
100%

Átlagkereset nem azt jelenti hogy az átlag ember ennyit visz haza, hanem azt hogy mennyit kapna fejenként mindenki ha a fizetéseket összegyűjtenénk és egységesen újra osztanánk. Érdekes módon a percentiliseket már nem publikálja a KSH hozzá ami sokkal értékesebb információ lenne.

A legtöbb jól fizető állás Budapesten van, a nagy infos cégektől a bankokon át itt van mindegyiknek a központja, azaz akár 100 ezer állás is lehet ahol millió felett lehet keresni.

Egyébként nettó 500 Budapesten egyáltalán nem sok, lakás bérleti díjak lassan ütik a 200 ezret, bőven millió feletti négyzetméter árakról nem is beszélve.

máj. 26. 13:53
 16/46 anonim ***** válasza:
Mutatod a linket?
máj. 26. 14:47
 17/46 anonim ***** válasza:
15%

szóhoz sem jutok

üdv Dublinból 😁😄😄😄

birka magyarok

máj. 26. 16:18
 18/46 A kérdező kommentje:

#16: tessék, itt a link

[link]

máj. 26. 16:20
 19/46 anonim ***** válasza:
70%

"Akik nem keresnek ennyit sem , nekik kellene elgondolkodniuk és magukba nézni, hol rontották el."

Az ilyen ostoba válaszadókon mindig el vagyok hűlve.

Értem én, hogy neked van 3 diplomád, és beszélsz 10 idegen nyelvet.

De szerinted nem kell kenyeret sütni, takarítani, csak a diplomás munkahelyek léteznek?

Ha minden pék elmenne irodába dolgozni, nem lenne étel az asztalodon, okoska.

máj. 26. 17:11
 20/46 anonim ***** válasza:
17%

Utolsó: megoldanánk gépesítéssel, vendégmunkásokkal stb., illetve a befolyt plusz adóból (amit a magasan képzett munkavállalók termelnek ki, jellemzően nyelveket beszélő, világlátott emberek, akik ráadásul nem a legdemagógabb közpénztolvajokat juttatnák hatalomra 2/3-os többséggel...) jutna a szegényebbeknek is és nem jachtozásra költenék azt "nemzetünk nagyjai".

Egyébként megbízható takarítóként komoly pénzeket lehet keresni, ha valaki vállalkozik és kiépít egy állandó ügyfélkört.

máj. 26. 17:59
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!