Magyarországon az állam miért nem írja elő,hogy az állásinterjú útiköltségét térítése a cég?
Külföldön teljesen normális,hogy a cég kifizeti, az interjú alany útiköltségét, adott esetben szállást is.
Lehet,hogy 100 vagy 200 km-ről ment oda a céghez interjúzni.
Illene Magyarországnak is felzárkóznia.
1#
Az államnak szabályozó szerepe van.Bizonyos értelemben pedig, de felettük áll.
Például a bérletek fizetését is kötelezően előírja.
Már miért tennék? Milyen jogon köteleznéd őket arra, hogy valami random jöttmentnek pénzt fizessen azért mert ö oda fárad hozzájuk? Neked kell a munka nem?
Mondjuk elég sokat elmond a tény, hogy azt a pár ezer ft-ot amibe az utazás kerül hiányolod. Gondolom nem vettek fel valami minimálbéres csicskamunkára most meg ide jössz sírni hogy szar a világ?
4#
Pont,hogy nem csicska munkákra jelentkezem.
Igen, volt,hogy 100 km-t utaztam és sikertelen volt az interjú a bérigény miatt.
Elment vele a napom, egy nap szabi, szabadidőm.
Vannak országok, ahol ezt fizetik.
Te talán munkáltató vagy,hogy így az ő oldalukon állsz?
Tessék a munkavállalókat támogatni, sok szolgalelkű.
"Külföldön teljesen normális,hogy a cég kifizeti, az interjú alany útiköltségét, adott esetben szállást is"
Rosszul tudod. A németeknél ezeket a költségeket leírhatod az adóalapodból, ami nem egyenlő azzal, hogy ezt kifizetik. ilyen sehol sincs. de nem kérheted a munkaadótól, erre miért lenne kötelezhető, ha pl fel se vesz téged, mert béna vagy a munkakör betöltéséhez...az nem az ő hibája.
Meghívtak engem Hollandiába interjúzni Magyarországról 2012-ben, kifizettek nekem mindent. 2018-ban Kanadába interjúztam, 4 napi szállást kaptam tőlük az időeltolódás miatt, pedig csak egy nap volt az interjú.
A jobb helyeken igenis fizetik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!