Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Magyarországon az állam miért...

Magyarországon az állam miért nem írja elő,hogy az állásinterjú útiköltségét térítése a cég?

Figyelt kérdés

Külföldön teljesen normális,hogy a cég kifizeti, az interjú alany útiköltségét, adott esetben szállást is.

Lehet,hogy 100 vagy 200 km-ről ment oda a céghez interjúzni.

Illene Magyarországnak is felzárkóznia.

2024. máj. 25. 16:23
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
95%
Azért, mert - elvileg - az állam nem főnöke a cégeknek.
2024. máj. 25. 16:25
 2/23 anonim ***** válasza:
95%
Ausztriaban szinte az osszes allashirdetesnel ott van, hogy szallast es utikoltseget NEM teritenek.
2024. máj. 25. 16:27
 3/23 A kérdező kommentje:

1#

Az államnak szabályozó szerepe van.Bizonyos értelemben pedig, de felettük áll.

Például a bérletek fizetését is kötelezően előírja.

2024. máj. 25. 16:28
 4/23 anonim ***** válasza:
83%

Már miért tennék? Milyen jogon köteleznéd őket arra, hogy valami random jöttmentnek pénzt fizessen azért mert ö oda fárad hozzájuk? Neked kell a munka nem?

Mondjuk elég sokat elmond a tény, hogy azt a pár ezer ft-ot amibe az utazás kerül hiányolod. Gondolom nem vettek fel valami minimálbéres csicskamunkára most meg ide jössz sírni hogy szar a világ?

2024. máj. 25. 16:43
 5/23 A kérdező kommentje:

4#

Pont,hogy nem csicska munkákra jelentkezem.

Igen, volt,hogy 100 km-t utaztam és sikertelen volt az interjú a bérigény miatt.

Elment vele a napom, egy nap szabi, szabadidőm.

Vannak országok, ahol ezt fizetik.

Te talán munkáltató vagy,hogy így az ő oldalukon állsz?

Tessék a munkavállalókat támogatni, sok szolgalelkű.

2024. máj. 25. 16:46
 6/23 anonim ***** válasza:
94%
Megoldás: oda mégy dolgozni, amelyik államban fizetik neked az utiköltséget.
2024. máj. 25. 17:01
 7/23 anonim ***** válasza:
92%
Vágd be hogy csak akkor mész el személyes interjúra x kilómétert ha térítik az utad, vagy oldják meg videókonferenciával. Ezek a kondícióid, ha így is annyira különleges értékes tudásod van hogy kellessz nekik akkor majd megoldják. De ahogy sejtem ennyit nem érsz egy cégnek se ezért egyből repülne is az önéletrajzod a kukába. Ezért vagy hisztis.
2024. máj. 25. 17:09
 8/23 anonim ***** válasza:
100%

"Külföldön teljesen normális,hogy a cég kifizeti, az interjú alany útiköltségét, adott esetben szállást is"

Rosszul tudod. A németeknél ezeket a költségeket leírhatod az adóalapodból, ami nem egyenlő azzal, hogy ezt kifizetik. ilyen sehol sincs. de nem kérheted a munkaadótól, erre miért lenne kötelezhető, ha pl fel se vesz téged, mert béna vagy a munkakör betöltéséhez...az nem az ő hibája.

2024. máj. 25. 17:25
 9/23 anonim ***** válasza:
20%

Meghívtak engem Hollandiába interjúzni Magyarországról 2012-ben, kifizettek nekem mindent. 2018-ban Kanadába interjúztam, 4 napi szállást kaptam tőlük az időeltolódás miatt, pedig csak egy nap volt az interjú.

A jobb helyeken igenis fizetik.

2024. máj. 25. 17:50
 10/23 anonim ***** válasza:
100%
2012-ben meg 2018-ban jah.... azóta is fizetik?
2024. máj. 25. 18:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!