Informatikai alapszakot csak Budapesten éri meg elkezdeni?
Idén jelentkeztem egyetemre a következő iskolákba:
Elte ik programtervező informatikus
Szte ttik programtervező informatikus
Oe nik mérnökinformatikus
Oe nik üzemmérnökinformatikus Bprof
Pe mik mérnökinformatikus
Pe mik üzemmérnökinformatikus Bprof
Az érettségi eredményeim ilyenek
emelt info amit őszel írtam: 91%
közép matek: 79%
A legjobban programtervező informatikus szakra szerettem volna bejutni de ahogy most számolgattam a pontokat az Elte nem biztos, hogy összejön és az szte jönne össze biztosan. De a vidékkel van egy kis probléma:
A professionon,linkedinen és egyéb állásportálokon körülnéztem és ahogy elnéztem a teljesen pályakezdő tapasztalatot nem váró állások azok főként gyakornoki vagy it diákmunka pozik. Ezekből is szinte mindegyik Budapesten van meghirdetve.
Érdemesebb lenne emiatt inkább az Óbudaira menni vagy még így is többet érhet egy programtervező informatikus szak?
Hát nekem egy csomó ismerősöm és barátom tanult vidéki egyetemen és nem igazán volt gond az elhelyezkedés.
Egyrészt sokszor rugalmasak a cégek gyakornokoknál és full remoteból is csinálhatod, másrészt pedig nem csak linkedin létezik. Körülnézhetsz az adott cégek karrier oldalán plusz szakmai gyakod után is maradhatsz akár egy adott helyen.
Én akkor tartanám BPt fontosnak ha valami niche területen akarsz elhelyezkedni ami csak nagyvárosokban elérhető
Soha nem vegeztem fosulit. 14eve tolom a szakmat.
Azt talald ki inkabb milyen iranyba mennel. Informatika nagyot szerteagazo szakma.
Olyan helyen ahol a tapasztalat és tudás a fontos, most sem kérik.
Ahol 7 évig dolgoztam, se kérték az újaktól. Pedig multi.
Papírt maximum a 0km-es junioroktól kérnek, hogy lássák, legalább van valami közük a témához.
Bár a hírek szerint nem túl kelendőek a juniorok mostanság.
#5 Ha van tapasztalatod oké, de ha nincsen akkor szinte esélytelen bejutnod egyetem és gyakornoki tapasztalat nélkül, azaz az hogy neked nem kellett 14 éve az irreleváns annak aki jelenleg kezd.
Egyetem nélkül pedig lesznek helyek ahova téged sem vesznek fel és eleshetsz jól fizető helyektől, különösen multiknál.
Lesznek olyan helyek de el is esnek a jo munkaerotol. Ezek a helyem olyanok is.
Most persze ne a googlera gondoljunk, az mas.
Azon azért még gondolkozom, hogy az óbudai féle Üzemmérnök inkább a 3. helyen legyen mert oké, hogy "csak" Bprof meg kicsit kevesebbet érő diploma de ez legalább Budapesten van ami lehet, hogy már önmagában értékesebbé teszi a szakot egy vidéki proginfonál tekintve az álláspiac helyzetét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!