Miért nem kaphatna mindenki egyenlő fizetést? Annyit, hogy ne éhezzen meg h mindenne meg legyen?
Kanada már nagyon is foglalkozik a feltétel nélküli alapjövedelem bevezetésével, ami mindenkinek ad egy alap jövedelmet attól függetlenül, hogy dolgozik-e vagy sem. Na de: ez nem jelenti azt, hogy aki akar dolgozni és értéket teremteni, az nem fog mellé plusz fizetést kapni.
Aki sokat tanul, ritka tudása van, sokat dolgozik nehogy már annyit keressen, mint egy tudatlan léhűtő.
Ha nincs valakinek a tudása és munkája megfizetve, akkor az a munka nem lesz elvégezve.
Kérdező, nem csak orvosod nem lenne, de ételed sem, mert nem lenne, aki megtermeli, legyártja, oda rakja a boltok polcaira és eladja 🤣
és ha én többet dolgozok heti 16 óránál akkor több pénzt kapok, mint a többiek?
Dolgozhatok többet is, hisz most is van egy főállásom és utána építem a vállalkozásomat. Szóval az én heti 60 munkaórámért annyi fizetés járna, mint aki csak 16 órában dolgozna?
"Miért nem kaphatna mindenki egyenlő fizetést?"
Mert ha az a pék is ugyanazt a fizetést kapja aki egyetlen darab kiflit készít, meg az is, aki ezer darabot csinál naponta, akkor egy idő után mindenki egy-darab-kiflis-pék akar lenni. És te meg éhen halnál emiatt. És a mentő sem menne ki érted, ha rosszul lennél, mert már tegnap dolgozott, és ma nem akar. Ki nem tojja le, hogy rosszul vagy...
Kötelezően dolgozni kellene?
És ki ellenőrizné?
Egy döglusta?
Érted ugye?
"Sokan csak a szájukkal akarnak dolgozni"
Nem értem mi bajod velük. A színész és a versmondó is szép mesterség!!!
12 es akkor magyarázd már meg, hogy miért megy valaki pl rendőrnek... Lenézett, alulfizetett meló nagy ígéretekkel, jogfosztással, átvilágítással, röghözkötéssel..
Sosem értettem mi a jó ebben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!