Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért nem kaphatna mindenki...

Miért nem kaphatna mindenki egyenlő fizetést? Annyit, hogy ne éhezzen meg h mindenne meg legyen?

Figyelt kérdés
Cserébe persze kötelezően dolgozni kell mindenkinek. heti 4 napot 4 órában . Így szerintem 0 munkanélkűli lenne. Több lenne az időnk magunkra is és sokkal boldogabb lenne mindenki.
máj. 16. 14:04
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
95%
En jobban szeretnek olyan vilagban elni mint az okori sparta, teged meg a hegyre se vittek volna fel, a kert sarkaig esetleg
máj. 16. 15:45
 12/28 anonim ***** válasza:
100%
Mert ha mindenkinek ugyanaz a fix bére lenne, akkor a kényelmesebb, egyszerűbb munkákat akarná mindenki csinálni, így ezeknél túljelentkezés lenne, de nyilván csak a legjobbakat vennék fel. Ezek a legjobbak nagyrészt ugyanazok, akik most is a legjobbak, és most is sokat keresnek. Az ország fele, akik most ilyen minimálbéres, semmilyen munkákat csinálnak, meg munkanélküli lenne, mivel a nehezebb munkára ugyanúgy alkalmatlan lenne, mint most.
máj. 16. 17:32
 13/28 anonim ***** válasza:
92%

Kanada már nagyon is foglalkozik a feltétel nélküli alapjövedelem bevezetésével, ami mindenkinek ad egy alap jövedelmet attól függetlenül, hogy dolgozik-e vagy sem. Na de: ez nem jelenti azt, hogy aki akar dolgozni és értéket teremteni, az nem fog mellé plusz fizetést kapni.

Aki sokat tanul, ritka tudása van, sokat dolgozik nehogy már annyit keressen, mint egy tudatlan léhűtő.

Ha nincs valakinek a tudása és munkája megfizetve, akkor az a munka nem lesz elvégezve.

Kérdező, nem csak orvosod nem lenne, de ételed sem, mert nem lenne, aki megtermeli, legyártja, oda rakja a boltok polcaira és eladja 🤣

máj. 16. 17:54
 14/28 anonim ***** válasza:
91%

és ha én többet dolgozok heti 16 óránál akkor több pénzt kapok, mint a többiek?

Dolgozhatok többet is, hisz most is van egy főállásom és utána építem a vállalkozásomat. Szóval az én heti 60 munkaórámért annyi fizetés járna, mint aki csak 16 órában dolgozna?

máj. 16. 18:28
 15/28 anonim ***** válasza:
29%
Azért, mert én például százszor tehetségesebb, okosabb, szorgalmasabb és kitartóbb vagyok az átlagnál, ezért is élek messze az átlag életszínvonal felett. Be is b#szna, ha nekem is tescos májkrémen kéne élnem wagyu steak helyett, meg busszal járnom Tesla helyett, mint a proliknak, csak azért, hogy egyenlő legyek olyanokkal, akikkel a legkevésbé sem vagyok egyenlő. Ezért.
máj. 16. 20:32
 16/28 anonim ***** válasza:
82%
Nem gondolom, hogy mindenkinek ugyanannyit kellene keresni, azt viszont igen, hogy a tisztességes munkából (legyen az bármi) mindenkinek meg kellene tudni élni. A takarítónak, az árokásónak vagy a kukásnak a munkájára is szükség van. És a maga módján mindegyik munka nehéz, vagy fizikailag, vagy szellemileg, vagy mindkét szempontból. Azt nem várhatjuk el, hogy valaki takarítson utánunk, de közben éhen haljon és ne legyen hol laknia.
máj. 16. 20:56
 17/28 anonim ***** válasza:
100%

"Miért nem kaphatna mindenki egyenlő fizetést?"

Mert ha az a pék is ugyanazt a fizetést kapja aki egyetlen darab kiflit készít, meg az is, aki ezer darabot csinál naponta, akkor egy idő után mindenki egy-darab-kiflis-pék akar lenni. És te meg éhen halnál emiatt. És a mentő sem menne ki érted, ha rosszul lennél, mert már tegnap dolgozott, és ma nem akar. Ki nem tojja le, hogy rosszul vagy...

Kötelezően dolgozni kellene?

És ki ellenőrizné?

Egy döglusta?

Érted ugye?

máj. 16. 23:04
 18/28 anonim ***** válasza:
93%

"Sokan csak a szájukkal akarnak dolgozni"

Nem értem mi bajod velük. A színész és a versmondó is szép mesterség!!!

máj. 16. 23:06
 19/28 anonim ***** válasza:
22%

12 es akkor magyarázd már meg, hogy miért megy valaki pl rendőrnek... Lenézett, alulfizetett meló nagy ígéretekkel, jogfosztással, átvilágítással, röghözkötéssel..

Sosem értettem mi a jó ebben!

máj. 17. 01:14
 20/28 anonim ***** válasza:
18%
Dologzz napi 4 órába és ne halj éhen, mást megne kényszeríts erre...
máj. 17. 08:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!