Miért nem kaphatna mindenki egyenlő fizetést? Annyit, hogy ne éhezzen meg h mindenne meg legyen?
A jog előtt kell egyenlőnek lenni, de nem, nem vagyunk egyenlőek a munkánk értékében.
Vannak munkák, amit kb. minden ember meg tud csinálni, (pl. árokásás), és vannak olyan munkák, amelyeket 100000-ből egy ember tud megcsinálni (pl egy agyműtét). Teljesen természetes, hogy egy agyműtétért többet kell fizetni, mint egy árok kiásásáért.
És nem hinném, hogy sokan osztanák a nézeteidet arról, hogy nincsen szükségük orvosra, ha betegek.
"Miért nem kaphatna mindenki egyenlő fizetést?...Cserébe persze kötelezően dolgozni kell mindenkinek. Heti 4 napot 4 órában."
Az emberek több értéket hoznak létre, ha motiválva vannak. Ezért hatékony a kapitalizmus.
Az általad vázolt rendszerben mindenkinek jutna valami, csak éppen nem sok.
Nem kötelező dolgozni, élj meg a hobbidból!
Sokan mások is abból élnek!
Én pl: telefonokat szervízelek, meg adok is el!
Régen biztonságiőr voltam, de elegem lett az unatkozásból, meg az egymás előtti majomkodásból is, nameg persze pénzügyileg is rendszeresen átvertek a bejelentéssel, szabadságokkal stb.
Így elmentem egy telefonosbolba, és kitanultam a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!