Milyen Home Office-ban dolgozni?
Sosem voltam még Home Office-os. Milyen az amikor egyáltalán nem kell bejárni, csakis otthonról dolgozol?
Előnyök-hátrányok?
Azért nem ülök folyton egyhelyben, napi mozgás megvan, "kényszerítő eszközt" is használok (t.i: a kutyát muszáj levinni sétálni). De így is kevesebb a mozgás, mert régen biciklivel napi 12 km megvolt oda-vissza, hacsak nem szakadt az eső, mert akkor kocsi.
Édesszájú sosem voltam, nem vagyok veszélyes a csokira, sütire, cukorra. Mondjuk a sajtra meg a pogácsára annál inkább és az is kalória. :D
Szeretem a home office-t. Kényelmesebb és nyugodtabbak a körülmények.
Jelenlegi munkahelyemen úgy kezdtem, hogy havi egyszer jártunk be. Majd behozták, hogy járjunk be heti háromszor.
Én minden héten megkönnyebbülésnek élem meg mikor végre elérkezik a home office nap.
A bejárás előnye: kizökkent az állandó otthon létből, útközben is többet látsz a világból, beérkezve elkapod az aktuális munkahelyi szóbeszédeket, jobban megismered a kollégáidat, több az interakció. Mindez egyébként online is megvalósítható, de mégsem fogsz nekiállni arról csetelni, hogy hova megy nyaralni, stb. Élőben ez más. Ugyanakkor ezek a dolgok semmi pluszt nem jelentenek a feladat elvégzése szempontjából, nekem meg az ilyen báj csevegésekhez semmi kedvem/szükségem, inkább fárasztónak élem meg. Másoknak meg ez kell, nem vagyunk egyformák. Tehát valakinek ez lendületet adhatat, meg azt az érzést erősíti, hogy egy csapat vagyunk.
Ha lehetne választani, akkor mégis inkább a több home office mellett lennék, mert olyan is van, mikor nem egy pozitív légkör van, hanem stresszelnek körülötted, na az lehúzó, nekem abból menekülhetnékem van. Home officeban jobban távol tudod magad tartani az ilyenektől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!