Megengedett home officeban dolgozni külföldi cégnél?
Amit #1 ír az úgy nem igaz. EU-n belül szabad munkavállalás van, azaz semmi akadálya, hogy külföldi cég alkalmazottja legyél.
Az már más kérdés, hogy általában nem vállalják a herce-hurcát, mert az országok közt a munkajog eléggé eltérő és emiatt nem bonyolódnak bele. Ezért külföldi cégnek általában contractorként tudsz dolgozni, azaz vállalkozóként. És nyilván ha vállalkozó vagy itthon, akkor itthonra is adózol.
Én pl. egy német cégnek dolgozok, full home office. Bajos is volna bejárkálni Berlinbe. :)
Nekik és nekem is egyszerűbb volt az, hogy vállalkozó lettem és beszámlázok nekik. Nekem alig van vele adminisztrációm, nekik nem kell bejelentkezni a NAV-hoz és vacakolni a bevallásokkal.
Felrebeszelrek, de nem baj. Ez a gyakori. Looserek okoskodnak.
Egy kulfoldi ceg se fog tudni alkalmazni a magyar lakcimeddel, magyar bankszamladdal... Az hogy nemetorszagban alkalmaznak mint egy atlagos munkast, aztan hazajossz home officebol dolgozni teljesen mas tal teszta mintha azt mondanad hogy nemet ceg alkalmaz magyar munkavallalot... De mindegy. Pontozzatok arra amerre akartok, nem ertetek hozza looserek
Most tervezek hazaköltözni, otthonról szeretnék dolgozni német cégnél. Eddig itt dolgoztam sok évig, így van német bankszámlám stb.
#8 Már miért ne tudna alkalmazni? Csak bíbelődnie kell a NAV bejelentéssel és a Magyar jogszabályoknak kell megfelelnie. Ezt nyilván nem szeretik és nem is szokták, de ettől még jogilag lehetséges.
Ja, és loser, nem looser. A looser az "lazító".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!