Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Előfordúlhat hogy NAV tartozás...

Előfordúlhat hogy NAV tartozás miatt nem küldik a munkanélküli segélyt?

Figyelt kérdés
Úgy tudom hogy elsejétól folyósítják a munkanélküli segélyt de nekem még mindig nem jött meg és van egy pár hónapnyi elmaradt tb-m neg valamennyi kamat rajta.előfordulhat hogy ezért nem küldik?hogy tudom meg tudni hogy mért nem küldték még?be kell menjek megkérdezni?múlt hónapban leadtam egy papírt hogy találtam munkát ez változtat valamit a segély küldésének időpontján?
2024. máj. 9. 12:14
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ezt pont az írja felül, az hogy mint az ellátás álláskeresési járadékként megszűnik, amint munkába állt x nappal ezelőtt.

Külön kérelemre adható be a 80%-os kifizetés, ami már nem álláskeresési járadékként/keresetpótló juttatásként kerül elbírálásra és folyósításra, - amire a fenti jogszabály hivatkozásod vonatkozik - lévén munkaszerződése és jogviszonya is van már x napja. Ezért, ha az más jogcímen kerül folyosításra, mint írtam,ha pl. ilyen jellegű bértámogatásként, akkor abból levohatóak a tartozások is és tapasztalatom szerint le is vonják, hiába a szerződésben teljes összegű szerepelt, folyósítani, csak az adószámlán lévő tartozási tételek levonásával folyósították adott esetben a bértámogatást.

2024. máj. 12. 05:44
 12/12 anonim ***** válasza:

A 7-es válaszolónak írtam, hogy a "szerintem ide kevés".

Elolvastad az eredetileg feltett kérdést?

Nem bértámogatásról beszél a kérdező, hanem "munkanélküli segélyről".

Ne keverd a fogalmakat -> bértámogatás, álláskeresési járadék, stb., ugyanis nem mindegy.

A feltett kérdés munkanélküli segélyről szól, tehát álláskeresési járadékról.

Ha mégsem, mert a kérdező (is) rosszul használja a fogalmakat, akkor is van végrehajtás alól mentes összeg a Vht-ban. Ez jelenleg 60 ezer forint. Tehát valaminek mindenféleképpen "jönnie kell" kiutalásként.

2024. máj. 13. 04:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!