Előfordúlhat hogy NAV tartozás miatt nem küldik a munkanélküli segélyt?
Ezt pont az írja felül, az hogy mint az ellátás álláskeresési járadékként megszűnik, amint munkába állt x nappal ezelőtt.
Külön kérelemre adható be a 80%-os kifizetés, ami már nem álláskeresési járadékként/keresetpótló juttatásként kerül elbírálásra és folyósításra, - amire a fenti jogszabály hivatkozásod vonatkozik - lévén munkaszerződése és jogviszonya is van már x napja. Ezért, ha az más jogcímen kerül folyosításra, mint írtam,ha pl. ilyen jellegű bértámogatásként, akkor abból levohatóak a tartozások is és tapasztalatom szerint le is vonják, hiába a szerződésben teljes összegű szerepelt, folyósítani, csak az adószámlán lévő tartozási tételek levonásával folyósították adott esetben a bértámogatást.
A 7-es válaszolónak írtam, hogy a "szerintem ide kevés".
Elolvastad az eredetileg feltett kérdést?
Nem bértámogatásról beszél a kérdező, hanem "munkanélküli segélyről".
Ne keverd a fogalmakat -> bértámogatás, álláskeresési járadék, stb., ugyanis nem mindegy.
A feltett kérdés munkanélküli segélyről szól, tehát álláskeresési járadékról.
Ha mégsem, mert a kérdező (is) rosszul használja a fogalmakat, akkor is van végrehajtás alól mentes összeg a Vht-ban. Ez jelenleg 60 ezer forint. Tehát valaminek mindenféleképpen "jönnie kell" kiutalásként.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!