Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Előfordúlhat hogy NAV tartozás...

Előfordúlhat hogy NAV tartozás miatt nem küldik a munkanélküli segélyt?

Figyelt kérdés
Úgy tudom hogy elsejétól folyósítják a munkanélküli segélyt de nekem még mindig nem jött meg és van egy pár hónapnyi elmaradt tb-m neg valamennyi kamat rajta.előfordulhat hogy ezért nem küldik?hogy tudom meg tudni hogy mért nem küldték még?be kell menjek megkérdezni?múlt hónapban leadtam egy papírt hogy találtam munkát ez változtat valamit a segély küldésének időpontján?
máj. 9. 12:14
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha van munkád, akkor miért küldenék a munkanélküli segélyt?
máj. 9. 12:20
 2/12 A kérdező kommentje:

ezt írták korábban

Azt mindenképpen megkapod, mert azt a határozatban állapították meg neked, hogy hány nap után jár az előző három évben ledolgozott munkaviszonyodból vagy munkaviszonyaidból, ha több is volt! Amennyit leigazoltál a kilépőpaírjaiddal annyit állapítottak meg a határozatban és az lesz kifizetve!

máj. 9. 12:34
 3/12 A kérdező kommentje:
nyilván nem az a kérdés hogy mért nem kapok munkanélüli segélyt ha dolgozok hanem a hátralévő megitélt munkanélkülit mikor kapom meg
máj. 9. 12:41
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Ember.

Ha van munkad akkor megszunik a folyositas.

Azonban igenyelheted a fennmarado osszeg 80%at.

De azt nem kapod automatikusan. Azt a munkaltato altal kitoltott papir igazolja hogy ott dolgozoo es utana megkapod penzt. De el kell telnie 3honapnak.

máj. 9. 13:10
 5/12 anonim ***** válasza:

Írd már le pontosabban a helyzetet. Eddig kaptál munkanélkülit? Mennyi ideig?

A NAV - mielőtt végrehajtana - megpróbálkozik másképp, de annak vannak előjelei. Pl. kiküld egy ajánlott levelet minimum. Kaptál?

Nem tudom, hogy a munkanélkülibe belenyúlhatnak-e (hasonlóan a fizetéshez), de ha igen, a teljes összeg nem vonhatják le. 33%, vagy ha van másik elmaradás, úgy max. 50%-ot.

máj. 9. 13:20
 6/12 anonim ***** válasza:

Álláskeresési járadék nem alapja egy jövedelem-letiltásnak, tehát ilyen formán köze nincs ahhoz, hogy van az állam felé adó- és/vagy köztartozásod.

Ebből az ellátásból kizárólag gyermektartási díj vonható, valamint maga a jogtalanul felvett álláskeresési járadék összege.

"Úgy tudom hogy elsejétól folyósítják a munkanélküli segélyt de nekem még mindig nem jött meg"

Ma még csak 9-e van. Miért nem kérdezted meg, hogy "indulásnál" mikor utalják ki az ellátást?

máj. 9. 19:53
 7/12 anonim ***** válasza:

Szerintem ugyanúgy levonható belőle az adótartozás összege, mivel az álláskeresési járadék eleve "más bérjövedelemként" adózik még Szja szerint is.

Ha az egyenlő, vagy több mint a fenmmaradó járadék összege, akkor nyilván nem fognak semmit utalni ha több, akkor meg a különbözetet kapod meg.

Bértámogatásnál ugyanígy jár el az Államkincstár, ha pl. támogatott munkaerőre igényled a bértámogatást és van adótartozásod, akkor nem utalja ki a teljes támogatási összeget Neked, hanem előbb az adószámládon lévő tartozást helyezi letiltásba és csak a különbözetet kapod meg támogatásként.

máj. 10. 06:25
 8/12 anonim ***** válasza:

Helyesbítve, nem maga az álláskeresési járadék, mint jövedelem pótló támogatás lesz a letiltható, addig amíg ténylegesen is munkanélküli voltál, - gondolom addig nem is vontákle belőle, hiába volt már elő tartozásod - hanem az abból, elhelyezkedés után származtatott munkavállalót érintő bértámogatás.

De, ez továbbra is csak gyanúper részemről.

Munkaadói oldalról viszont tapasztalat, hogy a munkaügyi által megítélt bértámogatásból levonásra kerül az adótartozás és csak a különbözet kerül kifizetésre.

máj. 10. 06:51
 9/12 anonim ***** válasza:
Egyrészről tudtommal járadékból ilyet nem vonhatnak és ráadásul itt van kis bukta a történetben. Mert tartozás csak úgy lehet, ha járadék és munkaviszony sem volt. Járadék legalább 1 éves munkaviszony után lehet, tehát ez egy nagyon régi tartozás lehet és azt már nem hajtják be. Nálam volt olyan, hogy később jött rá a Nav és fennlévő szociális ellátás miatt már nem hajtotta be.
máj. 10. 09:03
 10/12 anonim ***** válasza:

"Szerintem ugyanúgy levonható belőle az adótartozás összege,"

A "szerinted" ide kevés. Nem tiltható belőle semmi, csak kizárólag gyerektartás (tartásdíj), valamint a jogtalanul felvett ellátás összege. Leírtam már egyszer.

Vht. ->

"72. § Az álláskeresők ellátásaiból (álláskeresési járadékból, nyugdíj előtti álláskeresési segélyből, keresetkiegészítésből, és keresetpótló juttatásból) legfeljebb 33 %-ot lehet levonni az alábbi követelések fejében:

a) tartásdíj,

b) jogalap nélkül felvett álláskeresők ellátása,

c) jogalap nélkül felvett, az aktív korúak ellátására való jogosultság keretében megállapított pénzbeli ellátás."

máj. 11. 06:19
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!