Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Igényelhetem a munkanélküli...

Igényelhetem a munkanélküli járadékot?

Figyelt kérdés
Felmondtam a munkahelyemen, szakács vagyok. Másfél hónap múlva külföldre megyek dolgozni, addig nem dolgozok. Az utóbbi pár évben megvan bőven a 360 napom ami kell. A kilépős papírjaim is megvannak. Van valami akadálya, hogy igényeljem? Nem fognak csesztetni, hogy ide meg oda menjek dolgozni? Nem szívesen igénylem, mert kicsit erkölcstelennek tartom, de jól jönne az a kis plusz pénz.
2024. máj. 7. 14:10
 1/7 anonim ***** válasza:
82%

Semmi akadája, jól fog jönni az a pénz is!

Ha benthagyod akkor csak lenyeli az állam!

Nameg majd kapod a TB től a csekket 45 nap múlva, hogy FIZESS 11 ezer TB járulékot havonta...

2024. máj. 7. 14:25
 2/7 anonim ***** válasza:
0%
Erkölcstelennek tartod. De mégis fölveszed, hogy rákosoggyá meg!
2024. máj. 7. 16:21
 3/7 anonim ***** válasza:
66%

??? ? ? Mi benne az erkölcstelen?

Ezt a pénzt már tavaly levonták tőle amikor még dolgozott "szocho" címen...

Ez visszajár akárminek is hívod!

Aki munkát vált és benthagyja az magára vessen...

2024. máj. 7. 16:25
 4/7 anonim ***** válasza:

"Ezt a pénzt már tavaly levonták tőle amikor még dolgozott "szocho" címen..."

Munkaerő-piaci járulék címén vonták le, ami beleépült a társadalombiztosítási járulék kategóriába.

Nem véletlenül van feltétel megszabva a járadékra jogosultsághoz. Semmi etikátlan nincs abban, hogy amiért eddig fizettél (levonták a bruttó béredből), abból kapsz vissza akkor, amikor munkanélküli vagy. Hiszen ezért vonták le annak idején tőled a járulékot.

Én sem hagynám az államnál.

2024. máj. 8. 04:27
 5/7 anonim ***** válasza:
Akkor most más a "gyerek" neve, a lényeg ugyanaz..
2024. máj. 8. 07:51
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem más a gyerek neve, mindig is ez volt. Sosem árt a pontos fogalmazás. Sokszor emiatt nem is értik az emberek, hogy mi folyik körülöttük. Nem mindegy, hogy gizike, vagy gőzeke.

Szochót a munkáltató fizeti a dolgozóinak számfejtett bruttó bér után. A dolgozónak ahhoz sok köze nincs.

A dolgozó bruttó béréből vonják a társadalombiztosítási járulékot, ami a következőket takarja:

10 % nyugdíjjárulék (nyugdíjra jogosultságot biztosít)

1,5 % munkaerő-piaci járulék (álláskeresési járadékra jogosít)

3 % pénzbeli egészségbiztosítási járulék (pénzbeli ellátásokra jogosít, mint táppénz)

4 % természetbeni egészségbiztosítási járulék (eü. ellátásra jogosít, mint orvosi ellátás)

2024. máj. 9. 04:38
 7/7 anonim ***** válasza:
Ok, maga az iparos!
2024. máj. 9. 12:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!