Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Melyik munkát választanád?

Melyik munkát választanád?

Figyelt kérdés

Döntés elé kerültem, direkt nem írok konkrét munkát, hogy mindenki bele tudja képzelni magát. Jelenlegi munkámat mondhatni szeretem, már-már hobbi, túl nagy kihívást már nem jelent, jelenleg 7,5 órás (gyakorlatban 7 óra 15 perc inkább) munkarendben vagyunk ehhez tartozik kétszer 30 perc szünet (ami néha pár perccel tovább nyúlik), van még a cégnél pár extra dolog ami jó, hogy van de nem feltétlen marasztalna itt (kantin ahol szépkártyával lehet fizetni reggelit, ebédet, csokit stb, narancslé facsarógép [feltöltve naranccsal], ingyenes kávé). A fizetés viszont nem olyan acélos, és havi 2-3 napot túlórázok.

A másik hely ahova ajánlatot kaptam, az a szakmámba vág, igazából érdekelne is, szakmailag tudnék fejlődni és talán az önéletrajzomba is jól mutatna. Többet fizet kb 25%-kal viszont 12 órás munkarendben két műszakban zajlik a munkavégzés, hosszú hét rövid hét felállásban. Mivel nem dolgozok ott túl sok plusz szolgáltatásról nem nagyon tudok még nyilatkozni.

Kicsit dilemmában vagyok, bár talán már van egy ötletem amit tenni fogok, csak kíváncsi lennék, hogy ti mit gondoltok.

ápr. 24. 15:20
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
68%

Esetleg keresni egy "C" opciót?

Nekem ez a 2 műszak, 12 órás műszakrendben nagyon "kifacsarósnak" tűnik és +25%-ért (ha csak nem nettó 200-250 ezret jelent) nem is nagyon érné meg.

A mostani helyed sem jó, mert nem vagy elégedett a fizuddal, így meg nem éri meg ott dolgozni, gyümölcsfacsarógép ide vagy oda.

ápr. 24. 20:46
 12/18 anonim ***** válasza:
narancs gep vegett en biztosan nem valtanek. de ez csak az en velemenyem
ápr. 24. 23:24
 13/18 anonim ***** válasza:
Azt döntsd el mi a fontos a kényelem / szereted a munkát v később tudsz e előrelépni/ fejlődni több pénzt keresni. Én a 12 műszakot biztosan nem vállalnám, te tudod bírod e hosszútávon.
ápr. 25. 07:29
 14/18 anonim ***** válasza:
Szoktak itt írni, hogy mennyiért érdemes váltani egyébként.
ápr. 25. 07:30
 15/18 anonim ***** válasza:

Számold ki melyik jön ki jobban órabérben.

Gondold végig az igényeidet, hogy hosszú távon melyikkel jársz jobban.

Ha pénzügyileg nem állsz jól, akkor lehet érdemes váltani, ha viszont nem számít a plusz pénz akkor nem.

Az a baj 12 órázás két műszakban rohadt szar, főleg a napi 8 órához és egy műszakhoz képest.

ápr. 25. 13:21
 16/18 A kérdező kommentje:
nos esetleg ha valakit érdekel a konklúzió: vezetőimnek mutattam az ajánlatot amit kaptam, mert még ők kértek meg, hogy ha el akarok menni innen, akkor először szóljak nekik, na a lényeg hogy +14% bruttót tudtak intézni. Ami azért nem túl sok, de így már mégkevesebb a különbség a két hely között, szóval maradok. de nyitva tartom a szemem :D
ápr. 25. 15:01
 17/18 anonim ***** válasza:
Jól dontottel.😊Azt lehet tudni kb mennyivel volna több a másik?
ápr. 25. 18:36
 18/18 A kérdező kommentje:
alapbért tekintve ~37,5%-kal több a másik munkahely, így hogy megkaptam az emelést (és ma kiderült, hogy általam megkapta a többi munkatársam is) ~20 százalékkal több az alapbér. Erre mindkét oldalon jön rá még valamennyi de arányaiban kb ez.
ápr. 26. 15:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!