Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha van választási lehetőséged...

Ha van választási lehetőséged melyik munkát választanád?

Figyelt kérdés
Fizetésben kb 40%, tehát nem jelentéktelen a különbség.
2022. okt. 6. 21:08
A kérdező szavazást indított:
Olyan munka amit szeretsz, de kevesebb fizetés, épphogy megélsz belőle.
Olyan munka, amit nem szeretsz, de jól keresel, még félrerakni is tudsz.
16 szavazat
 1/5 anonim ***** válasza:
47%
Van választási lehetőségem. Azt választottam amit szeretek és többet fizet.
2022. okt. 6. 21:13
 2/5 anonim ***** válasza:
Először megpróbálnám az utóbbit. Hiába szeretem, ha nem engedhetek meg magamnak semmit. Miért éljek, hogy bejárjak a szeretett munkahelyemre? Ha nagyon nem bírom, annyira utálatos, akkor jön az anyagi tengődés álmaim munkahelyén. :)
2022. okt. 7. 07:58
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Az előbbit választanám. Méghozzá azért, mert tudom, mennyire könnyű kiégni egy jól fizető, de számodra nem érdekes, nem kedves szakmában. Plusz egy szakmán belül nagyon sok feladatkör és teendő van, nem gondolom úgy, hogy némi kompromisszummal ne lehetne a szerelemszakmából egy piacképes, piaci igényekre szabott tevékenységi kört kialakítani. Szerintem aki egy kicsit szerteágazóbbam gondolkodik, meg tudja találni a saját fogyasztókörét akkor is, ha nem valami aranytojást tojó tyúkként tekintenek a szakmájára. Ma már sok a határterület piacképes szakmákkal, érdemes kicsit körülnézni.

És ne felejtsük el, hogy a piac folyamatosan változik. Ha ki akarsz tartani egy munka mellett mindenáron, az legyen az, amelyiket szereted, mert 20 év és lehet, hogy a piacképes egyáltalán nem lesz piacképes. Anyukám szabó, 20 éve úgy éltünk, mint a kiskirályok, annyi kereslet volt a munkájára. Manapság is van egy szilárd kuncsaftköre, de feleannyira nem fizet jól már. Vagy ott vannak az orvosok például. Néhány éve csak magánban volt esélyed boldogulni rendesen, rettenet alulfizetett volt a szakma. Ma már néhány évvel, szakvizsgával megkapod a félmilliót könnyedén.

Erre nem lehet alapozni, nem lehet mindig bekurvulni az aktuálisan jól fizető iparágnak. Pontosabban nem érdemes.

2022. okt. 7. 08:41
 4/5 A kérdező kommentje:
Nem két totál ellentétes szakmásról van szó. Ugyanaz a szakma, ugyanaz a végzettségi igény, csak más jellegű munka, különönöző, más jellegű munkahelyeken.
2022. okt. 7. 12:30
 5/5 A kérdező kommentje:

"Miért éljek, hogy bejárjak a szeretett munkahelyemre?"

Mert akkor gyakorlatilag nem dolgozol, hanem kvázi a hobbidnak élsz. Nem úgy kelsz hétfő reggel, hogy a fenébe, már megint dolgozni kell menni. Hanem már pénteken azt várod, hogy mikor lesz már megint hétfő. Az csak hab a tortán, hogy még fizetnek is érte, azaz el is tartanak.

Nekem már volt részem mindkettőben.

2022. okt. 7. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!