Kórházi dolgozók, nálatok is elrendelték, hogy április 1-től nem lehet túlóra? Inkább még kevesebb embert osztanak be ugyanannyi munkára?
"Nem beszélve a pocsék keresetekről ami ezután a tulórák nélkül még gyalázatosabb lesz."
1,8 milliót keresek orvosként, valahogy csak nem halok éhen túlóra vállalás nélkül sem.
Nálunk a munkaidőkerettel szórakoznak, volt nővér, aki egész héten nappalozott 12 órában, mert épp így jött ki.
Itt most a munkaidő betartását és hasznos eltöltését ellenőrzik, 5 perccel a munkaidő vége előtt nézik, ott vagy-e még, meg random nézik, épp mit csinálsz. Pár éve le kellett írnunk a munkanapunkat hogy áll össze, mi hány perc, van-e lyuk, mert nehogy 5 percig csak bambulj a kávéd fölött, akkor sipirc ezt segíteni, azt megírni, meg akkor ide segédápoló nem is kell.
"Én szakdolgozó vagyok, felsőfokú végzettséggel bruttó 550 alapberrel"
Még ez is túl magas bér egy ilyen semmi kompetenciát nem igénylő biorobot munkáért cserébe, amit egy 8 általános végzettségű is el tud végezni.
Én csak egy legalja orvosírnok vagyok, immár a bértábla legaljába száműzve a 8 általánost végzettek közé.
A maximális időkihasználás miatt az elmúlt időszakban etettem beteget (mi az, ha aspirál, a kajakódot se kell tudnom, betegágy mellé se mehetek :D), EKG-t húztam (ja, láttam milliószor, a főorvosnő tartott gyorstalpalót, hanyadik bordaköz hol van, a színeket meg csak felismerem. Bár némelyik szakápoló csak úgy rába***a a betegre a pántot, én meg percekig tapizok.)
Sc. injekciót is szoktam beadni.
Lassan az összes létező unalmasnak tartott dokumentációt én írom az orvosok helyett, lásd trafók vezetése, lázlapokról a gyógyszerek bevitele a rendszerbe, cukorértékek és egyebek nézegetése, rögzítése. Diagnózisok javítása, mi fizet jobban, beavatkozások kódolása. Kaját is adok le. A munkaidőt is én írom be, bár az már főnővéri feladat (is) lenne, de hát az uncsi macera, toljuk a legkisebbre... nem baj, legalább ha egyszer elmegyek innen beírhatom, hogy a jdolbert is ismerem.
Megrendeléseket is adok le, nemtom milyen tubus meg mivan, de mindegy, ott a szám, adjam le. Aztán meg túlórázok, amit egy 8 órásnál senki se néz, semmi nem jár érte.
Úgyhogy lehet így menni állami kórházakba, nem tudhatod, hogy a kardiológiai szakvizsgálatot mikor végzi el egy legalsó szakképzés/etlenségi szintű dolgozó.
A 85 éves aranyos doktornéni meg már azt nem veszi észre, ha fordítva teszem rá a betegre az elvezetést. De ha ő nem lenne, lehúzhatnánk a rolót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!