Mennyivel jobb irodai munkásként dolgozni, mint fizikai munkásként?
Nyilván egy számítógép előtt nagyon jó dolog lehet pötyögni, mint mondjuk ápolóként pelenkázni, vagy pakolgatni egy boltban. Továbbá ember, és ember között is van különbség, egy irodai munkást sosem néznek le, mint egy bármilyen fizikai munkást.
Nem egyszer kerültem már megalázó helyzetbe. Egyszer mentem egy irodába valami ügyemet intézni, ahol a volt osztálytársam érettségivel ott ült, éreztem, hogy lenéz, a beszédéből is. Még én szégyelltem magamat belül, hogy belőlem bezzeg semmi nem lett, és én semmivel sem tudok büszkélkedni.
Számomra ez nem olyan fekete-fehér, függ a közegtől is. Voltam takarító meg multi ügyfélszolgálatán is, utóbbinál baromi jól kerestem, de még egy olyan undorító, hányinger céget, nulla betanítást, nem segítőkész, hátam mögött leszóló kollégákat (tisztelet a kivételnek) nem akarok soha többet, ezerszer jobban élveztem a takarítást a kis csapatunkban vagy akár egyedül is. Igen, megterhelőbb volt fizikailag, de jókedvűen csináltam, a “klassz” légkondis irodába meg egy hónap után gyomorgörccsel ültem be…
Ellenben a mostani irodai munkámat a fantasztikus csapattal nem cserélném el semmire. Pedig kevesebbet fizet a multinál.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!