Hova kell egy friss diplomás, gyakorlattal nem rendelkező informatikus nő?
Lehet, hogy rossz helyeken kerestem eddig a lehetőséget? Hol keressek? Kiket keressek fel? Melyik cégeket érdemes?
Dolgoztam kis cégnél, átvertek (ingyen meló az kellett, ügy van a munkaügyi bíróságon belőle, másfél éve...), dolgoztam nagy cégnél, robot meló, dolgoztam maszekban feketén, kis munka kis pénz, kis feladat.
Csalódott vagyok. Nem tudom hova, nem tudom, kihez, nem tudom, hol érdemes próbálkozni.
akkor mégis van időd amikor tudnál refkókat gyártani.
figyu, nem érted az a baj. nem a sulikban kell bíznod. Egy tanárom mondta annó, hogy az iskola egy kaput nyit, ennyi. rohadt sok meló van vele, hogy te ott végigmenj még.
neked nagyon sokat kellene saját magadat ÖNERŐBŐL, SZORGALOMBÓL fejlesztened, hogy legyél valaki.
addig pedig nem nagyon valószínű, hogy találsz rendes szakmai melót. nem fognak téged betanítani, ezek nem olyan munkák.
azt nem mondtad, hogy milyen problémát oldottál amin kiakadtál.
Bocs, hogy így ki vagyok bukva, biztos még interneten is átérződik, tavaly voltam hasonló helyzetben, de akkor még nem volt meg a diplomám, de nagyon átrázott egy cég, nem jelentettek be, de ezt velem elfelejtették közölni, bár szerződésem volt, ott végeztem kisebb informatikai dolgokat is (Linuxra szoftverek, kiegészítők beállítása, űrlapok), aztán az orvosnál derült ki, hogy nem vagyok a rendszerben, és nagyon gyorsan szabadultak meg tőlem (belépésem után 2 és fél hónappal), bejelentettem őket, kiderült, hogy mást is átráztak már, és nem csak dolgozót, hanem ügyfelet is, másfél éve lezáratlan, és most ott tart, hogy letagadtak, kb. ugyanannyi ideje voltam munkanélküli, mint most, és nagyon határon voltam idegileg, tömeges visszautasítások (akkor már bármi jöhetett, még a meki is...), interjúk, ahova csak muszájból hívtak be. Az van most is bennem.
Meg fogom valahogy oldani, de azért a félelem bennem van.
linux konzolos módban vagy gnome-ban? amúgy erről beszéltem, hogy sok mindenből csipegetsz egy kicsit, és ez így kevés. egy valamit vagy egy csoportot kell kiragadnod és abból profinak lenni. vagyis arra koncentrálni.
lásd, 2 bejárós munkahelyem volt idáig(a legutóbbiból most rúgtak ki másfél hónapja) és egyik helyen se kérték el a végzettségeimet. Nem kellett nekik. a tudás volt a fontos. persze multinál elkérik alapból az más. és még angolul se beszélek perfektül, nem érdekelte őket.
ha egy céggel szerződést köttök, arról van munkaszerződés, azt kell átolvasni, ha abban minden tiszta és aláírták ők is, a te példányodat is , pecsét meg minden, akkor tiszta sor, akkor nem tudnak védekezni.
amúgy ügyfélkapun pillanatok alatt le lehet ellenőrizni, hogy van e jogviszonyod, legközelebb majd tekintsed meg.
igen érezni, hogy ki vagy bukva, e az a baj, hogy irreálisan gondolkozol, olvasd végig az egész topicot az elejétől a végéig. milyen tanulságokat szűrsz le belőle? min kell változtatnod stb?
legyen ez egy kontroll kérdés.
Minden normálisan nézett ki a munkaszerződésben, aztán mégse adták le, ahova kellett. Az utóbbi 2 évben leginkább a munkáltatókból kaptam nagyon sok leckét, azt már tudom, mit nem szabad, mire kell figyelni, ha elkezdek dolgozni, nem is tudom, talán még csak vállalkozó nem voltam, meg külföldi munkavállaló, de regényt tudnék írni erről a rengeteg tanulságról.
Mára gyűlt össze bennem ez a feszültség, kell rá aludnom egyet, az biztos.
Elvileg tudom is, mit kell tenni, hogyan kellene felépíteni, csak nem tudom, jön egy ilyen hullám, nem vagyok midig ilyen, sőt, leginkább nem ilyennek látnak, akivel tudom, meg is osztom személyesen is baráti körben a problémát, ki is adom magamból, és időnként mégis robban. És főleg akkor robbanok, amikor hallok hírt egy protekciósról, aki meg nem érdemelten bejut valahova, vagy úgy kap meg valamit, hogy csak lógatja a lábát, és nem is végzi jól a dolgát, és mégis ott lehet, mert valakinek valakije, és bosszant.
Egyedül mégse tudok kimászni ebből a lelkiállapotból, pedig ez nem én vagyok, illetve már nem ilyen vagyok, csak néha, úgyhogy azt azért köszönöm, hogy áttárgyaltuk, még ha nem is ismersz.
A pasikban néha irigylem, hogy mennyire közömbösek tudnak lenni. Én ezt nem tudom, a szélsőségek embere vagyok, ha valami megbízást kaptam, abban maximálisan kiéltem minden ötletemet, és jó lett, sőt, amikor meg ilyen "holtidő" van, akkor haszontalannak érzem magam, az meg lever.
igazából ez is egy pont. ha jó munkaerő vagy, ha ügyes, ha határozott, akkor nem merik megtenni.
jó példa erre, hogy első munkahelyemen többször is jeleznem kellett, h szeretnék munkaszerződést meg pl dokihoz kell mennem, meg lett csinálva, nem volt szórakozás.
későbbiekben felvettek értékesítőket, azok hiába sírtak ,hogy jelentsék be őket, szartak rájuk, meg is lettek alázva, és ki is rúgták őket sorban. igaz ebben sok hibája volt a munkahelynek is.
velem azért óvatosabbak voltak, hisz fontos elem voltam ott, így kaptam tiszteletet.
ha te is elég kemény lennél, céltudatos, határozott, akkor te is kapnál vissza tiszteletet.
vállalkozó pedig ne akarj lenni amíg nincs vagy nagy tőkéd, vagy nagy tudásod és SAJÁT EGYEDI ÖTLETEK!
sok helyen van és lesz olyan aki könnyebben jut hozzá valamihez mint te, de nem ezzel kell foglalkozni. ne irigykedj rájuk, sokkal jobb ha valódi tudással éred el ugyanazt.
a holtidőt pedig szánd arra amit mondtam, hogy fejlesszed magad. vegyél vagy töltsél és nyomtassál ki könyveket szakmait, stb és olvass.
jah és tanulj meg programot crackelni, mert hamar meghalsz nélküle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!