Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hova kell egy friss diplomás,...

Hova kell egy friss diplomás, gyakorlattal nem rendelkező informatikus nő?

Figyelt kérdés
1 hónap szakmai gyakorlatot igazából nem vesznek figyelembe, dolgoztam suli mellett, de nem szakmában kaptam lehetőségeket, azokhoz a munkákhoz viszont már "túlképzettnek" számítok, és amúgy is olyan pályakezdő munka lenne jó, amivel rutint tudok szerezni a szakmában, hiszen ha parlagon hagyom, akkor meg az lesz baj, de ahova eddig beadtam a jelentkezést, onnan vissza is utasítottak.
2010. okt. 27. 01:49
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
76%

értelek én teljesen, és megértem ,hogy nehéz a családi háttered, de ettől még nem a munkahely lesz a hibás, hogy nem kellesz nekik, hanem a többi pályakezdő közül válogatnak akik rendelkeznek referenciákkal, és alkottak.

azt nem hiszem, hogy a több év alatt(hány éves volt?) nem volt semmi szabadidőd amiben alkothattál volna. Ha valóban érdekelnének ezek a szakmák, akkor megtetted volna. nekem se volt csúcs családi hátterem, mégis sikerült otthon dolgoznom.

tudom, hogy ez nem vigasztal és talán azt gondolod, hogy kötekedek, de ettől még igazakat írok és amíg nem változtatsz, addig nem tuti, hogy kapsz ebben a szakmában normális melót, persze ki tudja, előfordulhat ettől még.

2010. okt. 27. 13:45
 12/43 A kérdező kommentje:

Figyelj, fogalmazzunk úgy, hogy államvizsgára (és az összes vizsgámra) csak úgy tudtam felkészülni, amikor vagy aludtak már, vagy nem volt itthon a család, nem egyszer voltam idegileg kimerülve, vagy fájt a fejem, volt, hogy gyógyszer kellett, mert nem bírják elviselni egymást, és kb. 1 órán belül képesek úgy összebalhézni, hogy aztán engem szednek elő, és ehhez elég kilépnem a WC-re, vagy enni egy falatot, semmit nem csináltam, mégis, és csak akkor volt egy kicsit nyugtom, amikor nem kommunikáltunk egymással, vagy mert ők vagy mert én nem voltam itthon, az éjszaka se volt mindig megoldás, mert volt, hogy szépen lenyomták az áramot, vagy hasonló, és nem tudtam mit csinálni. Ennyit arról, hogy mennyi lehetőségem lett volna. De végre szeretnék már a szakmámban bizonyítani, vagy tapasztalatokat szerezni legalább, mert itthon nem sok lehetőségem van a kedves család miatt (a költözésre meg nincs pénzem), munkahelyen vagy valami gyakornoki programban legalább lenne nyugtom, és ott oda tudnék figyelni, mert ott nem terelik el a figyelmemet a feladatról. Nekem mindegy, mi, mindegy, mennyire minimális meló, csak ne itthon kelljen, mert míg itthon vagyok, csak a baj van.

De még szakmai gyakornoki helyet is nehezen találtam.

2010. okt. 27. 14:03
 13/43 anonim ***** válasza:
100%

az a gond, hogy kívülről mindenki azt fogja látni munkahelyek, hogy te nem értesz a melóhoz és nem érdekel téged. ha meg előhozod ezt a családi sztorit, akkor még inkább nem akarnak majd.

azt tudom csak javasolni, hogy keress valami olyan melót ahova felvesznek és próbálj meg elköltözni összeköltözni barátnőkkel albiba és mellette képezd magad. úgy talán lesz esély. jelenleg ebben a formában nem egyszerű.

gyakornoki munkák nem arról szólnak ,hogy "nosza vegyünk fel valakit azt képezzük ki", hanem arról, hogy ingyen dolgozik nekik az az ember. ha neked nincs meg a megfelelő kezdő tudásod, akkor nem leszel jó nekik.

esetleg ha van ismerősöd akinél dolgozhatnál naponta pár órát az is megfelelő lenne. ezenkívül ha modellező, grafikus vagy, akkor esetleg van rajz tehetséged is, akkor tervezhetsz, ahhoz nem kell áram.

sajnos nem tudok jobbakat mondani, tleg a legjobb talán egy közös albi, esetleg ha beszélnél a szüleiddel, kommunikálnál, gondolom ,h nekik sem jó, h nincs munkád és nem tudsz otthon beszállni a költségekbe.

2010. okt. 27. 14:09
 14/43 A kérdező kommentje:
Beszéltem már velük, öcsémnek hamarabb megengednek mindent, mint nekem, pedig ő lusta és csak kihasználja őket...
2010. okt. 27. 14:12
 15/43 A kérdező kommentje:
Tőlem azt várnák, hogy szolgáljam ki a családot, mert ez a nő dolga...
2010. okt. 27. 14:13
 16/43 anonim ***** válasza:

hány éves vagy?

amúgy ebben az esetben addig nem szabadulsz amíg el nem költözöl onnan. nem tudsz összecuccolni barátnőkkel albiban? egy egyszerűbb lakásban 3-4-en is el tudnak lakni. nem olyan kényelmes, de szabadabb lenne azért.

2010. okt. 27. 14:21
 17/43 A kérdező kommentje:
A baráti körömnek nincsenek ilyen problémái, és eszük ágában sincs albérletezni, vagy nagyon messze élnek, ismeretlenekkel meg már laktam együtt, és rám akarták sózni az egész lakás költségét. Arra gyűjtök, hogy hitelt tudjak felvenni, mert nekem eddig ami albérlet volt, az pénzkidobás.
2010. okt. 27. 14:41
 18/43 anonim ***** válasza:
ha van laptopod, akkor el tudsz menni dolgozni kávézóba, vagy valahova ahol nyugi van. jobbat nem tudok sajnos. hitelre hiába gyűjtesz. arra nem gyűjteni kell (max az önerőre), hanem bejelentett munka normális nettó fizetéssel.
2010. okt. 27. 14:43
 19/43 A kérdező kommentje:
Akkor önerő, de az is hitelhez kell.
2010. okt. 27. 14:45
 20/43 anonim ***** válasza:
100%

szia, én is hasonló cipőben járok mint Te, csak én fiú vagyok, nem sikerült megszereznem a diplomát, viszont minden szarhoz értek, amiket itt fennt leírtatok eddig.

Szerezz egy bármilyen állást, amiben van számítógép, akár adatfeltöltőit is. 2-3 évig. és azalatt fejleszd ki magad 1-2 téren elég jóra.

Aztán sokkal többet fogsz érni. írsz egy nagy CT-t és várod a sült gala...

2010. okt. 27. 16:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!