Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hova kell egy friss diplomás,...

Hova kell egy friss diplomás, gyakorlattal nem rendelkező informatikus nő?

Figyelt kérdés
1 hónap szakmai gyakorlatot igazából nem vesznek figyelembe, dolgoztam suli mellett, de nem szakmában kaptam lehetőségeket, azokhoz a munkákhoz viszont már "túlképzettnek" számítok, és amúgy is olyan pályakezdő munka lenne jó, amivel rutint tudok szerezni a szakmában, hiszen ha parlagon hagyom, akkor meg az lesz baj, de ahova eddig beadtam a jelentkezést, onnan vissza is utasítottak.
2010. okt. 27. 01:49
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
76%

Elsősorban azt hiszem, változtatnod kell a hozzáállásodon. Mert mindenre találsz kifogást. Diplomás vagy, szóval az tuti, hogy 20 elmúltál. Ennyi idősen az ember ne a szüleit hibáztassa, hanem álljon a sarkára. Nekünk mindig azt mondták, "mérnök lesz, oldja meg". Senkit nem érdekeltek az ilyen problémák. Most, hogy dolgozom, ugyanez van. Észreveszik, ha borús hangulatban jöttem el otthonról, de attól még muszáj a munkát megcsinálni.

Gondolom, van laptopod. Ha kávézóra sincs pénzed, akkor ülj be a városi könyvtárba, az ingyen van és tutira senki nem fog zavarni. És állj neki, csinálj magadnak referenciát.

Vagy gondolkozz el a pályamódosításon. Mert nem igazán jó a hozzáállásod a dolgokhoz, nem hiszem, hogy így jó informatikus lehetsz.

2010. okt. 27. 17:27
 22/43 A kérdező kommentje:
Ne haragudj, de baromira el vagyok keseredve, 2 éven belül harmadszor vagyok munkanélküli, és ebből a másodiknál egy csaló munkáltató miatt, egyre nehezebben bírom, pláne, hogy otthon se nyugodt a légkör.
2010. okt. 27. 17:32
 23/43 A kérdező kommentje:
És tudod nagyon utálom, amikor megcsinálok valamit és más aratja le a babérokat, én még esélyt se kaptam korábbi munkahelyeken, hogy jó, akkor menjek át a szakmai osztályra, mert látják, hogy meg tudom csinálni, komolyan se vettek, pedig én jöttem rá a megoldásra több esetben, inkább elkezdtek kikezdeni a kollégák vagy a főnök, mert én kis adminisztrátorként nem tudhattam többet, nem volt hozzá jogom, hogy többet tudjak.
2010. okt. 27. 17:36
 24/43 anonim ***** válasza:
67%

azért ennél ez bonyolultabb dolog.

kíváncsi lennék, hogy milyen problémát oldottál meg? milyen szakterületen és mi volt a gond amire te jöttél rá?

2010. okt. 27. 17:46
 25/43 anonim ***** válasza:
50%
Egyetlen munkáltatót sem fog érdekelni ez a szép kis kifogás halmaz.A lényeg hogy tipikus példája vagy azoknak akik arra hajtanak hogy meglegyen a papírjuk aztán nem mennek vele semmire mert közben nem mélyültek el igazán a szakmában, semmivel sem tudsz kitűnni a tömegből, természetes hogy azokat veszik fel akik már letettek valamit az asztalra.Mást nem tudsz tenni csak képezni magad hogy értékes legyél a munkaerőpiacon.
2010. okt. 27. 17:56
 26/43 A kérdező kommentje:
Nem a papírért tanultam, mert ha a papírért tanultam volna, akkor elmegyek pedagógus képzésre vagy bölcsészetre... De nem oda mentem, hanem ilyenre. Tudtam és most is tudom, mit akarok vele csinálni, csak nagyon tanácstalan vagyok, mert mikor elkezdtem anno a sulit, teljesen más képem volt a munka és álláskeresés világáról, a szüleim soha nem voltak munkanélküliek, nem láttam át a problémát, csak miután kikerültem a diákmunkás körből. Én nem vagyok egy otthonülő semmittevő ember, nem tudnám hosszú távon szándékosan eltartatni magam, zavar, ha nincs mit csinálnom, nem viselem el a semmittevést, és nem tudom, merre. Ezek nem kifogások, részben azért is vágtam bele a mostani OKJ animációs tanfolyamba (amúgy az egyik legnívósabb oktatási központban), azon túl, hogy tényleg sokat ad hozzá a szakmához, és hétről hétre látom magamon a fejlődést, mert addig is csinálok valamit, és hasznosnak érzem magam (amúgy meg a megtakarított pénzemből fizetem). Célzottan választottam a felsőoktatási intézményt is, és most ezt is.
2010. okt. 27. 20:14
 27/43 anonim ***** válasza:
67%

hát. pedig sajnos jól látja majdnem az előző. ezt olvasom ki az utolsó kommentedből. mármint nem azt ,h csak a papír kell és hogy ennyi lébecolni akarnál. hanem azt látom, hogy az a fajta vagy aki azt hiszi, hogy a suli teszi majd őt szakemberré. de nem így megy. és nem érted. leírtuk ketten is, de nem akarod megérteni. Kiadsz súlyos tíz-százezreket iskolára miközben kis szorgalommal magadtól is megtanulhatnád. ez az önállóság hiánya, erről beszéltünk, így nem leszel jó szakember ebben a témában.

csináltál magadtól bármit az OKJ-s tanfolyamon? munkát amit nem adtak fel leckének, saját szórakozásból vagy mert érdekelt a megoldása vagy ilyesmi?

2010. okt. 27. 20:18
 28/43 A kérdező kommentje:
Igen, csináltam, csak az utóbbi 2 év teljesen elvette a kedvemet, néha azt látom, ez egy ördögi kör, akinek van ismerőse, azt mindenhova benyomják, volt, hogy tőlem vette el a helyet, én meg nem vagyok protekciós.
2010. okt. 27. 20:29
 29/43 anonim ***** válasza:
67%

és hol van amit csináltál? mennyit csináltál és mit?

ha valóban rendes dolgokat csináltál volna, akkor az referencia lehetett volna az interjúkon.

ha elvette a kedved az egésztől, akkor most miért dobsz ki pénzt OKJ-re? Miért foglalkozol az egésszel? ne haragudj de így semmi nem lesz belőled az informatika világában, kidobott pénz. jah és mellesleg minden munkahelyemet, vagy maszek melómat úgy kaptam ,hogy kiérdemeltem. Most már persze ismerősök keresnek és küldik az ismerőseiket, megküzdöttem érte. Rendes bejárós munkahelyeken egyszer se voltam protekciós.

amikor mentem interjúkra akkor mindig vagy 4-5 referenciát tudtam mutatni, ha nem többet. önszorgalom.

2010. okt. 27. 20:37
 30/43 A kérdező kommentje:
Nem érzem kidobott pénznek, mert mint írtam, fejlődök, és az jó, és a másik, hogy leköti az időm egy részét, másképp bediliznék. Eddig tőlem nem kértek referenciát a munkáltatók, de papírt azt igen.
2010. okt. 27. 20:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!